25.07.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
ESCOLTA
SUBSCRIU-TE AL PODCAST DE L'OEST
El lleidatà Víctor Guallar ha col.laborat en dissenyar una proteïna artificial capaç de filtrar i degradar els plàstics
“Els científics podem ajudar molt amb investigacions com la de les proteïnes que degraden els plàstics però si continuem contaminant, no hi haurà solució”.
MIQUEL GARCIA, VITICULTOR BIODINÀMIC DEL CELLER LAGRAVERA D'ALFARRÀS
L'agricultura biodinàmica a la vinya i al celler és com el "jazz" de la viticultura. És un ball màgic entre la natura i l'ésser humà.
LLARDECANS. UN MICROPOBLE EN PROCÉS DE REPOBLAMENT
Llardecans està en ple procés de repoblament. Els pilars principals en què es fonamenta són l'habitatge i l'escola. Parlem amb les agents que ho fan possible.
DANSÀNEU 2022. QUE EL DANSÀNEU ES CELEBRI AL PALLARS ÉS EL MILLOR QUE POT PASSAR
Dansàneu, és dansa, música, patrimoni i molt més. En parlem amb la seva directora, Rut Martínez, i amb Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls
LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA. LAIA DUAIGÜES
La Laia Duaigües és fisioterapeuta, escaladora, osteòpata, alpinista, especialista en sòl pelvià i en uroginecologia, entre altres.
LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA. ELIN BRUIXA
De totes les dones amb qui hem parlat, podríem dir que l'Elin és qui té un perfil més semblant a allò que ens ha evocat, tradicionalment, el concepte de bruixa.
LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA. JUDITH MELLADO GANAU
Judith Mellado Ganau és l’agent d’igualtat que trobem rere el projecte Perspectiva violeta. L'objectiu: incorporar la perspectiva d'igualtat a la societat.
LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA. MAR PARRA
Mar Parra és un clar exponent de la connexió entre dona i natura. El seu llibre "Cruda" ens ajudarà a entendre més bé la manera que té d'entendre el món.
LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA. ANNA PUIGDEMASA
L'Anna Puigdemasa és la creadora del projecte Rusccus, a través del qual es dedica a la confecció a mà de compreses de tela, entre altres coses.
LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA. HELENA MARTÍNEZ SIURANA
Hem compartit reflexions amb Helena Martínez i Siurana, diputada d’Igualtat i de Cooperació Internacional de la Diputació de Lleida i regidora de Torrefarrera.
LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA. IVET EROLES PALACIOS
Ivet Eroles és l'autora del llibre "Dones al marge. Bruixes i altres històries d'estigma i oblit": "La cacera de bruixes va ser un femenicidi a gran escala".
LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA. ROSER PALAU COSTAFREDA
La Roser Palau va decidir fer-se llevadora quan va assistir al seu primer part mentre estudiava infermeria i va prendre consciència del poder real de les dones.
LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA. RAQUEL PARÍS GARCIA
La Raquel París és una nutricionista especialitzada en la salut hormonal de la dona. Creu que hi ha força desconeixement sobre el comportament hormonal femení.
LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA. ARANTXA HIDALGO
La nostra convidada d'avui és l'Arantxa Hidalgo, una psicòloga especialitzada en sexologia. Per ella, una correcta educació sexual és fonamental.
ENTREVISTA A MERITXELL SERRET, PRESIDENTA DE LA COMISSIÓ D'AGRICULTURA DEL PARLAMENT
ACORD proposa una normativa catalana que reguli i incentivi la cooperació vertical entre agroindústries i explotacions agràries.
DANSÀNEU O COM SITUAR LES VALLS D'ÀNEU AL PUNT DE MIRA
El Dansàneu (que se celebrarà entre les dies 25 de juliol i 1 d'agost) ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura 2021 en el seu 30è aniversari.
RAIMAT NATURA. UN ESPAI NATURAL ENTRE VINYES
Amb més de 700 hectàrees de terreny visitable, Raimat Natura ha passat a ser l’espai natural visitable més gran de Catalunya situat en una finca vitivinícola.
CREBA. UN REFERENT EN BIOMEDICINA UBICAT A LES TERRES DE PONENT
Al poble de Torrelameu és on se situen les instal·lacions del CREBA, referent pel que fa a la recerca i a la formació en l’àmbit de la biomedicina.
JOSEP-MANEL VEGA. CREIXENT AMB LA IMPROVISACIÓ
El músic i poeta Josep-Manel Vega ha fet de la música i la poesia la seva vida, a través de l'art de la improvisació que ha practicat arreu del món.
LA SAT ALCARRÀS BIOPRODUCTORS PARTICIPA AL BIOHUB KM 0 (ENTREVISTA A MIQUEL SERRA)
La SAT Alcarràs Brioproductors participa en aquest hub d’investigació, que tindrà la seu a Alcarràs, per trobar altres finalitats a les dejeccions ramaderes.
NÚRIA CAMPS. ODS: UN PLA PER A SALVAR EL PLANETA
Hem considerat oportú que algú amb reconeguda autoritat sobre aquest tema, com és la doctora Núria Camps, ens parlés sobre els ODS i l'Agenda 2030.
ENTREVISTA A GEMMA CAPELL DE RED PEPPERS, L'AGÈNCIA DE GASTROMÀRQUETING AMB MÉS PEBROTS DE L'OEST
Amb el color roig com a bandera, a Red Peppers Agency no es pot fer la feina d’una altra manera que no sigui amb passió pel màrqueting i per la feina ben feta.
HELENA MARTÍNEZ. LLEIDA ÉS NOM DE DONA
L’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida estrena, amb motiu del 8 de març, la campanya Nom de Dona, acompanyada de l'etiqueta #MésEnllàDel8M.
AVANTVA, L'OBRADOR DE COSMÈTICA NATURAL AMB ESPERIT COOPERATIU
L’Esther Girabet, impulsora del projecte cooperatiu Avantva, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per adequar un obrador col·lectiu.
ENTREVISTA A CARLES GIBERT, VICEPRESIDENT DE PROMECO
Entrevista a Carles Gibert sobre la signatura del Pla de Transformació Econòmica de les terres de Lleida, Pirineu i Aran.
MANIFEST DE L'OEST EN MOTIU DEL DIA MUNDIAL DE LA DONA RURAL (15 D'OCTUBRE)
Manifest publicat i signat per loest.cat en motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Dona Rural, el dia 15 d'octubre.
DAVID LESAN: ACTIVISME SOCIOCULTURAL APLICAT AL DESENVOLUPAMENT DEL TERRITORI
En David és tècnic de joventut del Consell Comarcal del Segrià i regidor de l’Ajuntament de Corbins però, en realitat, és molt més que tot això. Hi parlem.
24 HORES A LA VIDA DE JORDI CLIVILLÉ (DOP PERA DE LLEIDA)
El Jordi Clivillé és un jove agricultor d’Alcoletge, és el protagonista d’un breu reportatge sobre les 24 hores d'un pagès en plena campanya de collita.
ENTREVISTA A GERARD PUJOL, PRESIDENT DE LA DOP PERA DE LLEIDA
La DOP Pera de Lleida va nèixer fa uns onze anys per tal de certificar el grau de diferenciació i de qualitat de la pera d'aquest territori. Gerard Pujol.
ESPIRULINA.BIO. ENTREVISTA A JOAN SOLÉ
Espirulina.Bio és la primera granja d'espirulina fresca d'Europa i és a Almenar (el Segrià). En parlem amb en Joan Solé.
A LA MEVA ESQUERRA O A LA TEVA ESQUERRA? A L'OEST TAMBÉ HI SURT EL SOL
Trobar l’oest depèn, només, del punt de mira, de la referència cartesiana representada en un mapa. Manifest en defensa del Segrià confinat l'estiu de 2020.
A COMUNICANT BONA PREMSA, HO FAN BÉ I HO FAN SABER. ENTREVISTA A MIREIA TENA I A BERTA PALAU
Fes-ho bé, fes-ho saber! La Mireia Tena i la Berta Palau són les dones que estan al capdavant del gabinet de comunicació extern, Comunicant Bona Premsa.
JUDIT I MARTA BADIA: EL VINAGRE ENS CORRE PER LES VENES
La Judit i la Marta de Badia Vinagres diuen que el vinagre corre per les seues venes. Vinagres Badia és una vinagreria amb més de 100 anys d'història.
ENTREVISTA A SANDRA QUERALT, COFUNDADORA DE PAGESON
Parlem amb Sandra Queralt sobre Pageson, la nova plataforma de compravenda en línia de productes agroalimentaris, que ha arribat per quedar-se.
JAUME SOLSONA. TRANSFORMANT CONCEPTES EN ESPAIS A ESPAIS EXPOSITIUS
El coronavirus fa que algunes empreses hagin repensat el seu model de negoci. És el cas d'Espais Expositius, del Jaume Solsona, que ara fa mampares de vidre.
CATALUNYA TÉ UN BAIX GRAU D'AUTOPROVEÏMENT. ENTREVISTA A FRANCESC REGUANT
Francesc Reguant és el director de l'Obealimentària. Per això, volem que ens expliqui perquè creu que Catalunya té un baix grau d’autoproveïment agrícola.
TERESA JORDÀ: ÉS IMPRESCINDIBLE TENIR UN SECTOR AGROALIMENTARI FORT
Hem parlat amb la Consellera Teresa Jordà sobre la influència de la situació que estem patint en el desenvolupament tecnològic del sector agrari i altres temes.
LA TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA. FUTUR DEL SECTOR AGROALIMENTARI. ENTREVISTA A VÍCTOR FALGUERA
Hem parlat amb Víctor Falguera, cofundador d’AKIS International, entre moltes altres coses, sobre la transferència tecnològica al sector agroalimentari.
EUALÀLIA PAGÈS. UN #SANTJORDIACASA
Hem volgut parlar amb l'Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors i de l'Editorial Milenio, perquè ens expliqui com afronten el Sant Jordi d'aquest any, 2020.
S'AIXECA EL CONFINAMENT AL RATOLÍ PÉREZ
Després que el Govern de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra consideressin la tasca del Ratolí com un servei essencial, es decidí aixecar-li el confinament.
BELLESA EN APARENT SENZILLESA. ENTREVISTA A RUT ALBA DE LATIPO
Parlem amb Rut Alba de Latipo sobre disseny gràfic a l'estudi que té al carrer Vila Antònia de Lleida.
LA FELICITAT S'ENCOMANA. ENTREVISTA A CARLES ALSINET
Hem volgut parlar amb en Carles Alsinet perquè ens ajudés a entendre, com ens poden afectar situacions com el fet d'estar confinats i com ho podem revertir.
LOLI JIMÉNEZ. ACCIONS PER A LA INTEGRACIÓ DE LA DONA EN EL SECTOR PRIMARI
Parlem sobre la integració de la dona en el sector primari amb Loli Jiménez, responsable de polítiques transversals i d'igualtat de gènere del DARP.
JORDI BAS. FOTOGRAFIAR PER A CONSERVAR
Parlem amb Jordi Bas de La Sabina, una entitat que compatibilitza la conservació de l'entorn natural d'una zona amb el seu desenvolupament econòmic i social.
LO TORTELL LLEIDATÀ D'IVAN PASCUAL
L’Ivan Pascual, guanyador del World Chocolate Masters a l'estat espanyol l'any 2018, ens ensenya com fa el seu famós Tortell de Reis Lleidatà.
L’ECONOMIA, O ENS LA FEM O ENS LA FAN
Bioeconomia, economia circular, reutilizació sostenible versus economia lineal, obsolescència programada i productes d’un sol ús. Conversa amb Teresa Botargues.
LIFE AGRICLOSE
Parlem amb en Jaume Boixadera sobre el consum de productes de proximitat, la reducció de la despesa energètica i la lluita contra el despoblament.
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu