25.07.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA

Anna Puigdemasa

Anna Puigdemasa

L'OEST -
10.04.22 -

"Els productes d'un sol ús ens allunyen molt de la sang menstrual."

Moltes de nosaltres hem sentit a parlar o fins i tot hem començat a utilitzar compreses de tela o copes menstruals. L’Anna Puigdemasa va crear temps enrere una empresa, Rusccus, per vendre les compreses de tela que cus ella mateixa. Però ha anat més enllà i ja fa temps que estudia la menstruació i els seus cicles. 

Rusccus té prop de 3 anys però a banda de les compreses de tela, l'Anna fa tallers on explica el cicle menstrual i incideix en el fet que hem de conèixer bé el nostre cos per saber com funciona i, d'aquesta manera, poder-ne tenir el control total, cosa que sembla que no interessa massa a determinats poders fàctics als quals sembla que ja els va bé que en tinguem el mínim coneixement i control. Amb aquest objectiu, també, se'ns vol allunyar per complet del contacte amb la nostra pròpia sang que se'ns presenta com si fos una cosa bruta, lletja o antinatural, fins i tot.

Un exemple de total control del nostre cos seria la pràctica del sagnat lliure que consisteix en deixar que flueixi la menstruació sense utilitzar cap tipus de producte. De fet, l'observació i el contacte més estret amb la nostra pròpia sang ens pot donar informació important sobre el nostre cos ja que els diferents colors que pot presentar el sagnat són indicadors de diferents situacions per les quals podem estar passan sense ser-ne conscients.

A més, la sang de la menstruació pot tenir diferents aplicacions: com a fertilitzant per a les plantes o com a hidratant si la mesclem amb aigua; per pintar si la recol·lectem amb una copa menstrual; o com a ungüent per a les ferides si la deixem assecar.

Per tant, és important que ens familiaritzarem amb la nostra pròpia sang en comptes de veure-la com una cosa aliena a nosaltres o bruta. 

Quan li preguntem què li evoca la paraula bruixa ens diu que és un concepte que ara ens estem reapropiant i que el relaciona amb la reconnexió amb la natura i també amb la tradició. Ens explica, a més, que la seva besàvia era trementinaire i que li deien la Plegavides.

Quant al feminisme, el defineix com la manera d’entendre la vida, imprescindible per a tothom. També ho vincula amb el fet de dur a terme accions al màxim d’igualitàries per a tothom i amb la retrobada amb la natura.

Si en voleu saber més coses, poder entrar a la seva pàgina, Rusccus.com, on hi trobareu més informació i, fins i tot, hi podreu adquirir un kit per fer-vos les vostres pròpies compreses.

Anna Puigdemasa_Rusccus_compreses de tela
Anna Puigdemasa és la creadora de Rusccus

PODCAST

Les bruixes d'abans i les d'ara. Anna Puigdemasa
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu