25.07.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
L'OLI, UNA MANERA DE CONÈIXER L'OEST
L'OLI, UN PRODUCTE DE QUALITAT
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

EL GUST DE LA TERRA

Oleoturisme de Lleida

Oleoturisme de Lleida

Gemma Peris -
10.11.20 -

“Oleoturisme de Lleida. El gust de la terra” és el nom del nou pla de promoció de l’oleoturisme de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. El pla consta de 38 experiències relacionades amb l’oli per gaudir-ne a les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Segrià, l’Urgell i el Pallars Jussà i que trobareu al catàleg d’experiències del web Ara Lleida.

Coincidint amb l’inici de recollida d’olives, es presenta “Oleoturisme de Lleida”.

L’objectiu és convertir l’oferta de visites als molins d’oli en un producte turístic d’oleoturisme competitiu i orientat a la demanda, amb propostes temàtiques segmentades per perfils de viatger. En concret, el que persegueix aquesta campanya de comunicació dels productes d’Oleoturisme és: generar una imatge de destinació d’Oleoturisme amb una proposta turística d’alt valor afegit, promocionar l'oferta existent i posicionar les terres de Lleida com a destinació atractiva per al mercat català, implicar les empreses i destinacions del territori vinculades al món de l’oli en un producte de territori i donar suport a la comercialització de les experiències oleoturístiques avalades de la destinació.

 

Imatge promocional "Oleoturisme de Lleida"

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol explica que “aquesta és una iniciativa vinculada a aquest producte extraordinari, nascuda del i per al territori”. I és que l’oli amb la DO Les Garrigues està considerat un dels millors del món i un dels referents de la nostra gastronomia i dels productes de qualitat.

Pujol destaca que el pla compta amb la col•laboració dels consells comarcals de les Garrigues, la Noguera, el Segrià, l’Urgell i el Pallars Jussà per poder dissenyar conjuntament aquest projecte. “Ells, més que ningú —afirma—, coneixen els seus pobles, els seus actius turístics i la feina de primer nivell que duen a terme les empreses, cooperatives, productors, restaurants i allotjaments per oferir un producte de prestigi internacional i una oferta lúdica i turística sostenible i de màxima qualitat al seu voltant.” 

Segons Pujol “ara és el moment de poder fer convergir tot aquest múscul productiu, gastronòmic i turístic en un projecte de territori que aglutini, projecti i potenciï tot aquest actiu sota un mateix concepte, l’Oleoturisme a Lleida, i acabar així oferint als nostres visitants una experiència completa, diversa, única i de primer nivell”. 

La vicepresidenta també explica que el "context actual, amb limitacions de mobilitat i les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, ha convertit el turisme de proximitat, el català, en el nostre principal referent" i fa una crida "a conèixer, experimentar, degustar i gaudir d’un oli prestigiós arreu del món i d’una oferta turística a les terres de Lleida vinculada a aquest or líquid que no deixarà indiferent ningú”.

 

presentació
Imatge de la presentació amb la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, David Esteller, de l’empresa Turislab, i el cap de Promoció i Màrqueting del Patronat, Juli Alegre.

Identificació i estructuració de l’oferta oleoturística

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, des dels seus inicis ara fa 31 anys, ha endegat diferents projectes vinculats amb la promoció de l’oli, que té una qualitat excepcional, com també dels recursos turístics que hi ha al seu voltant. El cap de promoció i màrqueting del Patronat, Juli Alegre explica que amb aquesta nova acció promocional del producte de l’Oleoturisme de Lleida, “volem tornar a posar en valor el producte i el territori amb noves propostes i amb noves eines de comunicació i promoció”. 

Olivera amb olives

38 experiències memorables

OLI
Molí d'oli. Foto: Diputació de Lleida

El pla de promoció de l’Oleoturisme a Lleida parteix d’un treball previ iniciat el 2019, consistent en l’anàlisi, la identificació i l’estructuració de l’oferta de propostes d’Oleoturisme del territori adreçades al públic final, segons ha explicat David Estaller, de l’empresa Turislab, que ha desenvolupat el projecte.

El projecte ha tingut dues fases. La fase inicial d’identificació de l’oferta d’experiències oleoturístiques per a la promoció d’un portafolis d’experiències amb productes turístics i preu (activitats o paquets d’estada que combinin allotjament amb activitats) que siguin atractives al mercat. I una segona fase consistent en una campanya de comunicació i promoció que generi imatge de destinació i suport a la comercialització d’experiències. 

Tots els requisits i propostes van ser validats conjuntament pels consells comarcals de les Garrigues, la Noguera, el Segrià, l’Urgell i el Pallars Jussà el 2019. Aquest any 2020, explica Estaller, s’ha fet una nova revisió conjunta de les experiències amb els consells comarcals, a més d’una crida a la participació d’aquells que disposen d’una proposta apta per formar part del projecte.

Els  productes turístics estructurats a l’entorn de l’oli que han estat seleccionats ofereixen diferents propostes com ara visites a molins i premses d’oli, experiències entre oliveres i de contacte amb el món rural,  activitats singulars, propostes diverses d’oleoturisme en família; tallers amb oli, tasts gastronòmics, cicloturisme,  enoturisme i també  propostes vinculades amb les construccions de pedra seca, reconeguda com a Patrimoni Cultural  per la UNESCO, entre d’altres propostes.

A partir d’ara, les 38 propostes formen part del catàleg d’experiències del web d’Ara Lleida i es promocionaran a les accions a implementar per incentivar la visita al web com també el gaudi d’activitats oleoturístiques per part del públic final, segons explica Juli Alegre, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme. A més, es posarà en marxa diferents actuacions de promoció basades principalment en el màrqueting digital i adreçades al mercat català.

 

Captura de pantalla del web

Accions de promoció

La campanya de comunicació pivota sobre una landing page d’Ara Lleida per generar imatge de destinació d’Oleoturisme sota l’eslògan “Oleoturisme de Lleida. El gust de la terra” amb l’objectiu de donar suport a la comercialització de les experiències d’Oleoturisme publicades, segons dona a conèixer Juli Alegre, cap de Promoció i Màrqueting del Patronat de Turisme. Es destacaran les propostes i els recursos complementaris de major valor afegit del territori.

També es crearan tres vídeos de curta durada que reflectiran el component experiencial, sensorial i motivacional que suposen les activitats vinculades a l’oli. Aquest material serà multiformat per tal d’adaptar-se als diferents suports i necessitats promocionals (publicació a xarxes socials, web, presentacions, etc.).

Les 38 experiències excepcionals d’Oleoturisme de les cinc comarques lleidatanes es podran consultar al web en castellà i català.

La comarca de les Garrigues, amb més tradició en la producció d’oli i que gaudeix de la denominació d’origen més antiga de l’Estat, atorgada l’any 1975 i reconeguda el 1996 per la Unió Europea, disposa del major nombre de propostes. En total les Garrigues ofereix 25 experiències vinculades amb el món de l’oli amb diferents tipologies d’activitats i de preus. El Segrià oferirà un total de 5 experiències, la Noguera 4, l’Urgell 3 i el Pallars Jussà 1.

 

FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu