19.05.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA

Laia Duaigües

Laia Duaigües

L'OEST -
10.04.22 -

Warning: Undefined variable $post in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $post in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 4

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 4

"Segurament tinc alguna característica de bruixa: la curació, la percepció i la capacitat d'anar més enllà d'allò tangible."

La Laia Duaigües és fisioterapeuta, escaladora, osteòpata, alpinista i especialista en sòl pelvià i en uroginecologia. Va ser membre de l'equip espanyol femení d'alpinisme entre el 2018 i el 2021 i, actualment, és estudiant d'osteopatia biodinàmica, estudis que compagina amb l'execució del nivell TD1, necessari per ser guia de muntanya.

On comença i on acaba la muntanya, la natura i el cos humà (també natura), per a la Laia Duaigües?

"Realment no sé d'on em ve l'amor per la muntanya" diu. Als de 18 anys, per primer cop i gràcies a un cosí i un amic del poble, de Juncosa, es va calçar els peus de gat. Va ser a Margalef. Des que era petita ja es quedava mirant embadalida documentals d'alpinisme i fullejava llibres de muntanya.

La Laia ens explica que durant el confinament va obrir un mini sectoret a Juncosa, "encara és secret perquè només hi ha tres vies", diu.

Se sent reconfortada a les altures. Ha estat penjada a mil metres del terra. "M'encanta la sensació de ser allà dalt. És una sensació de confort total. Em sento més segura allà dalt que en ple carrer Major de Lleida. A dalt, penjada, ets tu mateixa; l'entorn, el teu company o companya i un objectiu conjunt et fan feliç". "Cada cop hi ha més noies i molt motivades en el món de l'escalada", afirma.

Amb els anys, la Laia Duaigües, no només ha après a connectar amb el seu sòl pelvià. Ha après a respectar-se en essència: "Soc molt conscient de respectar-me amb el cicle menstrual. Ara cada cop intento escoltar-me més, conèixer-me i respectar-me. Si tinc una davallada física en fase premenstrual o menstruació, doncs em respecto i baixo el meu nivell d'esforç. Després aprofito la fase següent per fotre-li més canya. Intento tolerar-me més. Abans anava sempre "a saco" i acabes cansada i no rendeixes tant. Si aprens a escoltar-te, el rendiment és més gran. La clau és escoltar-nos, sentir-nos i apoderar-nos."

En la seva faceta com a físio i osteòpata experta en sòl pelvià afirma que cada cop hi ha més gent interessada a conèixer com està el seu sòl pelvià. Els indicadors per reconèixer l'estat del sòl pelvià són clars: "Tu et pots connectar amb el teu sol pelvià? Senzillament, notes que apretes, que tens força, que el domines? Quan tens pipí el pots parar? Si et costa, si no saps si apretes o si tens disfuncions com pèrdues d'orina o dolor a les relacions, això és indicatiu que alguna cosa falla."

Li preguntem com s'imagina si hagués nascut a l'Edat Mitjana. Si creu que potser hagués estat una bruixa. "Sí" -assenteix, tranquil·la- "tinc característiques de bruixa, segurament, com la curació, la percepció i la capacitat d'anar més enllà d'allò tangible."

Laia Duaigües
Laia Duaigües és una dona polifacètica que viu entre dues passions: la fisioteràpia i l'escalada 

PODCAST

LES BRUIXES D'ABANS I LES D'ARA. LAIA DUAIGÜES
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu