06.11.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

PAU CARBONELL RECUPERA EL PATRIMONI MUSICAL AMB “La Crida”

És una col·laboració amb l'Arxiu Comarcal de la Segarra i l'Arxiu Municipal del Conservatori de Cervera.

És una col·laboració amb l'Arxiu Comarcal de la Segarra i l'Arxiu Municipal del Conservatori de Cervera.

Gemma Peris -
09.10.24 -

El músic i investigador cerverí Pau Carbonell ha presentat el seu nou EP titulat “La Crida”, una obra que destaca per la seva significativa col·laboració amb l'Arxiu Comarcal de la Segarra i l'Arxiu Municipal del Conservatori de Cervera. Aquest projecte és el resultat d'un exhaustiu treball d'investigació dedicat a recuperar el patrimoni musical local, amb un especial enfocament en el compositor Francesc Comorera, un antic rector de Cervera actiu durant l'època de la Mancomunitat.

L'EP inclou arranjaments d'obres inèdites de Comorera, com el “Cant de la Senyera”, que rendeix homenatge a la Segarra i a la llengua catalana; “El Plor de la Tórtora” i “Himne a la glòria de Cervera”. Aquestes composicions han estat adaptades per Carbonell per a quartet i quintet de vent metall, aportant una nova vida a aquestes peces del patrimoni musical local.

Imatge promocional de Pau Carbonell

Carbonell expressa que “la meva vocació de servei per l'interès general ha estat el motor que m'ha impulsat a fer aquest treball, amb l'objectiu de recuperar i aportar un llegat cultural valuós per a la nostra comunitat”. Aquesta passió es reflecteix en el títol de l'àlbum, “La Crida”, que simbolitza la invitació a reconnectar amb les arrels culturals de Cervera.

A més de les obres de Comorera, l'EP inclou dues composicions originals de Carbonell: “El Campanar de Cervera”, que captura les dissonàncies de les campanes de la ciutat, i “Sota la Vostra Protecció”, un cant a la Mare de Déu de Montserrat amb una harmonia completament nova.


El disc ja està disponible a totes les plataformes digitals, oferint a la comunitat cerverina l'oportunitat de gaudir i celebrar el seu patrimoni musical d'una manera fresca i innovadora.

Composicions de "La Crida":

Cant de la Senyera

El Campanar de Cervera (composició original)

El Plor de la Tórtora

Sota la Vostra Protecció (composició original)

Himne a la glòria de Cerveraç

Amb aquesta iniciativa, Pau Carbonell no només contribueix a la preservació del patrimoni musical de Cervera, sinó que també reforça la importància de les institucions locals en la recuperació i promoció de la cultura.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

“LLEIDA, TERRA DE DONES TRANSFORMADORES”
Transformació feminista a la Lleida rural
#ContagiaFelicitat
Dia Internacional de la Felicitat
AVANTVA
L'obrador de cosmètica natural amb esperit cooperatiu
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu