18.06.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

REPOBLEM: CONNECTANT SOMNIS AMB OPORTUNITATS

Premi Diari Ara Tatiana Sisquella per a la seva contribució social

Premi Diari Ara Tatiana Sisquella per a la seva contribució social

Gemma Peris -
01.12.23 -

El projecte Repoblem, que connecta famílies que volen viure al món rural amb pobles que necessiten repoblació, ha rebut el premi del Diari ARA Tatiana Sisquella a la contribució social. Aquest premi reconeix una entitat o servei que destaca per la seva tasca en l’àmbit social amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Repoblem va néixer durant la pandèmia amb un compte de Twitter per difondre les oportunitats que ofereix el món rural als que busquen una nova vida fora de les ciutats. El projecte va tenir una gran acollida i aviat es va convertir en una plataforma que posa en contacte els pobles, sobretot micropobles, amb les famílies interessades en repoblar-los. 

Repoblem té en aquests moments més de 41.000 seguidors a X i gairebé 36.000 a Instagram. Cada dia s’hi van afegint ofertes de feina, demandes d’habitatge, negocis que es traspassen o projectes que busquen gent o espais.

 


El projecte Repoblem també té una dimensió reivindicativa i pretén visibilitzar els problemes i les necessitats del món rural, com ara la manca de serveis, la connectivitat o la sostenibilitat.

Darrere Repoblem actualment hi ha l’arquitecte Ricard Grau, que viu a l’Ametlla de Segarra i que és soci de la cooperativa d’arquitectura Laboqueria Taller i tècnic en repoblament de Territori de Vincles, que impulsa l’Associació de la Vall del Corb i que té com a finalitat crear una xarxa de pobles i persones que treballen per la recuperació i la dinamització del territori.

 L’altre membre de Repoblem és Sebastià Mata, cafeter, activista rural i soci a la cooperativa de treball Al Centro la Vida de Maldà, que té com a missió crear espais de trobada i convivència al món rural, a través de la gestió de bars, restaurants i altres serveis.

També ha recollit el premi la Carla Fernàndez, que treballa a l’equip de LaBoqueria en diversos projectes de repoblament rural i està formada en dret i sostenibilitat social 

 

FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu