05.05.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

PALAU D’ANGLESOLA, PRIMERA PARADA

Lleida, terra de dones transformadores

Lleida, terra de dones transformadores

Gemma Peris -
01.12.23 -

Warning: Undefined variable $post in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $post in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 4

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 4

El Palau d’Anglesola ha acollit la presentació i inici del projecte “Lleida, terra de dones transformadores”, una iniciativa impulsada pel Departament d’Igualtat i Feminismes i la Delegació del Govern a Lleida, amb la col•laboració de la Diputació de Lleida i els consells comarcals, que té com a objectiu donar a conèixer i posar en valor les històries i els projectes de les dones que, des de l’entorn rural, contribueixen a generar canvis socials, culturals, econòmics, territorials, tecnològics, sostenibles, educatius, artístics o agrícoles.



Tània Verge i Montse Bergés
Montse Bergés Saura amb Tània Verge Mestre

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha destacat que “a les dones se’ns ha ensenyat a ocupar poc espai i a ser molt modestes amb el que fem, ens eduquen per ser invisibles”. A més, la consellera ha remarcat que “enfrontem molts estereotips i rols de gènere, especialment a l’entorn rural, on la realitat és que existeix una gran varietat de professionals, de situacions vitals i de discriminacions i per això treballem per fer arribar els serveis a tot el territori català.” Verge també ha afegit que “l’empoderament ha de ser col•lectiu” i que “el projecte Dones transformadores vol ser motor de canvi per trencar amb aquestes sinergies amb la construcció d’espais on ens escoltem i conscienciem i per aportar visibilitat i reconeixement a la tasca de les dones”.

La consellera Verge ha estat acompanyada per la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, i la directora dels Serveis territorials d’Igualtat i Feminismes, Elena Fuses, així com per l’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells i la diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida, Sandra Marco.

La delegada del Govern, Montse Bergés, ha explicat que el projecte vol “donar a conèixer les dones transformadores de l’espai rural de la vegueria que, amb la seva acció quotidiana, plantegen i generen canvis en l’entorn, hi detecten mancances de l’estatus quo i actuen per a superar-les, buscant-hi tenir un impacte social, cultural, econòmic, territorial, tecnològic, sostenible, educatiu, artístic o agrícola”. L’objectiu, ha assenyalat, és “generar un espai de treball en forma d’agenda compartida” entre les dones transformadores del món rural, amb els seus projectes i històries personals, i el Govern, que permeti “posar en comú i enriquir la projecció d’aquells projectes per tal de superar l’agropatriarcat, trencar amb la doble discriminació pel fet de ser ‘dones de poble’ i donar visibilitat a les dones rurals més enllà del sector primari”.

 

dones transformadores

Durant el dia una vintena de dones de Palau d’Anglesola i de la comarca del Pla d’Urgell s’han adherit al projecte “Lleida, terra de dones transformadores”. Se n’han documentat les seves històries de vida i se n’han fet fotografies, en aquest cas a l’interior d’una estructura cupular portàtil, a mode d’estudi fotogràfic. Un cop ultimat tot aquest material, juntament amb altres en format audiovisual que s’elaboraran, s’anirà donant a conèixer a través dels diversos canals amb què compta el projecte. D’entrada, s’incorporarà a la pàgina web www.donestransformadores.cat i al compte d’Instagram.

Una de les accions que es duran a terme és la col•locació, en murs i façanes dels pobles, de reproduccions en forma de murals de grans dimensions, fets amb material reciclable, d’algunes de les fotografies de les dones transformadores dels municipis per on anirà transcorrent el projecte, amb la intenció de fer valdre l’esperit transformador de les protagonistes.


El projecte “Lleida, terra de dones transformadores” es desplegarà per la vegueria de Lleida durant els propers mesos, amb la previsió de visitar una quinzena de municipis i documentar les històries de més de 200 dones transformadores. El projecte també té previst organitzar activitats de formació, sensibilització i intercanvi d’experiències entre les dones participants i la ciutadania en general. El projecte s’emmarca en el Pla estratègic per a la igualtat de gènere i el feminisme a Catalunya 2020-2025 i en el Pacte nacional per a la igualtat de gènere i el feminisme a Catalunya, que tenen com a eixos principals la transversalitat de gènere, la coeducació, la prevenció i l’eradicació de les violències masclistes, l’empoderament de les dones i la corresponsabilitat social.

 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

"ADONA'T. AL SEGRIÀ NORD ES RESPIRA AIRES DE CANVI", ACCÈSSIT AL 14è PREMI MILA
Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida
“LLEIDA, TERRA DE DONES TRANSFORMADORES”
Transformació feminista a la Lleida rural
ADONA'T
Al Segrià Nord es respira aires de canvi
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu