28.02.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

JOSEP-MANEL VEGA

Creixent a través de la improvisació

Creixent a través de la improvisació

Pili Garcia -
28.05.21 -

"La poesia s'allunya de la poesia quan s'allunya de la música." Ho deia Ezra Pound, el poeta i músic americà de la generació perduda. 

Avui hem volgut conèixer el guitarrista, músic i poeta Josep-Manel Vega que ha fet de la música i la poesia la seva vida. L'una i l’altra entortolligades com les heures als roures, com una trena fins a la cintura... 

El guitarrista resident a Os de Balaguer, Josep-Manel Vega, ha presentat aquest 2021 l'Improvising around the world, un disc amb 10 improvisacions que ha anat enregistrant al llarg de dos anys en les seves improvisacions en viu, fetes en 6 països: Espanya, Bèlgica, Holanda, Anglaterra, el Marroc i Hongria. A més, dues de les improvisacions incloses en el disc han estat realitzades en companyia del multiinstrumentista de Balaguer Àlex Fuentes (flauta i percussions). Es tracta d'Impro a La Seu Vella (Lleida) i Ludens in Malignum Castrum, aquesta última, utilitzant les campanes del Museu de Campanes d’Os de Balaguer.

Vega ja havia publicat l’any 1999 el seu primer disc amb el títol L’espai, el silenci i el vent (Liquid Records, Barcelona 1999) així com altres treballs publicats en format físic ja sigui com a solista o en grup. Improvising around the world és el seu segon disc d’improvisacions. Després de dos anys viatjant i un de tancament forçós, Josep-Manel Vega converteix el seu projecte IMPROVISANT PEL MÓN en una experiència total enmig de la natura: NATURA & TRANSFORMACIÓ, un espectacle musical enmig del no-res.

El guitarrista català Josep-Manel Vega portarà al Molí de Tartareu (a la Vall del Farfanya, a la Noguera) la música que ha estat tocant per tot el món durant els darrers dos anys, en un esdeveniment en plena natura que tindrà lloc el proper 5 de juny.

Més que un concert, l’espectacle anomenat NATURA & TRANSFORMACIÓ, és una vivència en directe, propiciada, no solament per la música, sinó per la calma, la pau i l’harmonia de l’entorn.

El Molí de Tartareu, a la riba del riu Farfanya, a la comarca de La Noguera, es troba en un entorn privilegiat. Un territori enmig del no-res, ideal per un esdeveniment d’aquestes característiques. Durant l’espectacle, d’una durada entre 2 i 2,5 hores aproximadament, el públic és convidat a crear el seu propi espai lliurement amb coixins i mantes. Després del concert es pot sopar i, fins i tot, allotjar-se en aquesta casa rural aïllada, coneguda arreu per la qualitat de la seva oferta gastronòmica i del seu servei. Les entrades es poden adquirir directament a la pàgina web de l’artista: www.josepmanelvega.com.

 

Josep-Manel Vega tocant la guitarra
Josep-Manel Vega presentarà el seu espectacle "Memòria & transformació", el proper dia 5 de juny a la Vall del Farfanya

PODCAST

Josep-Manel Vega. Creixent a través de la improvisació

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

KRREGADES DE ROMANÇOS
Salvar de l'oblit antigues cançons lleidatanes
LA MÚSICA DE MERITXELL GENÉ
a l'ermita de la Mare de Déu de la Guardiola
APOSTEU PER LA LITERATURA DE PROXIMITAT!
Ara és un bon moment
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu