25.07.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
LA SERRA DE BELLMUNT-ALMERA
Paisatge, música i poesia es fusionen
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

LA MÚSICA DE MERITXELL GENÉ

a l'ermita de la Mare de Déu de la Guardiola

a l'ermita de la Mare de Déu de la Guardiola

Esther Peiró -
19.11.19 -
Façana de l’ermita de La Sentiu de Sió. Autor de la imatge original: Isidre Blanc

Us posem en situació: som a l’ermita de la Mare de Déu de la Guardiola de la Sentiu de Sió contemplant —amarades per la brisa que hi corre una tarda d’agost a horabaixa— tota la plana que s’estén cap al sud. I en direcció oest —als peus de l’ermita— el petit poble que, a ritme crepuscular, es va difuminant enmig del reflex del sol que es comença a pondre. De fons, ens acarona la veu de la Meritxell Gené, acompanyada del so d’una dolça guitarra. La senyoreta Gené ens diu que, mentre canta, es transporta a altres indrets; potser ella no ho sap, però en aquest viatge ens hi arrossega a tots els que som allí escoltant-la; i anem més enllà de la serra d’Almenara, travessant els paisatges poètics de Joan Barceló, Vicent Andrés Estellés, Màrius Torres i tants altres autors del nostre país, a través dels versos que la Meritxell afaiçona amb la seva veu.

Que a la plana de Lleida tenim racons amb encant i molt potencial turístic per explotar, és evident; els que hi vivim ho sabem del cert, encara que potser no els coneguem tots. Una bona manera de recórrer-los i/o de conèixer-ne de nous és fer-ho en bona companyia i en un ambient que encara els faci més agradables als nostres sentits. De ben segur que per aquest motiu, el projecte Espais Naturals de Ponent ens facilita l’acostament a espais naturals singulars de la plana de Lleida, tot organitzant-hi diferents activitats com ara aquest concert de la Meritxell Gené, una tarda d’agost, a l’ermita de la Mare de Déu de la Guardiola de La Sentiu de Sió.

Paisatge, música i poesia

Meritxell Gené cantant a l’esplanada de l’ermita. Al fons de la imatge, la plana que s’estén cap al sud

Mentre escolto la veu de la Meritxell, observo l’ermita. Aquest petit edifici, situat en un turonet de la serra de Bellmunt-Almenara, està inclòs en l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Consta d’una capella de planta quadrada, construïda amb paret de maó arrebossada i d’un porxo amb teulada de doble vessant, adossat a la façana. Es va començar a construir l’any 1981, al lloc on anteriorment hi havia hagut una ermita destruïda durant la Guerra Civil. Hi hem arribat a través d’una pista, que està en bon estat, l’accés a la qual es troba al km 2,2 de la carretera LV-3025, que va d’Agramunt a La Sentiu.

El sol es va amagant i, entre pensaments i cançons, s’acaba el recorregut poètic pel qual ens ha dut la cantautora de Ponent durant tota aquesta estona. Ja tornem a ser, doncs, sota el porxo de doble vessant, amarades per la brisa que avui hi corre, com ho deu fer qualsevol tarda d’agost a horabaixa. I encara amb el dolç ressò de la música i la paraula cantada voleiant dins el nostre cap, reprenem el camí cap a casa tot pensant que, de ben segur, aquest no serà el darrer cop que pujarem dalt del turó que acull la petita ermita de la Mare de Déu de la Guardiola.

UBICACIÓ I MÉS INFORMACIÓ

Situació
Carrer la Solana, 101, 25617 La Sentiu de Sió, Lleida.

Més informació
Wikipèdia
Meritxell Gené
Espais naturals de ponent

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

LA PEDRA SECA
Patrimoni de la pagesia. Patrimoni del món.
FRUCTUMcat. SI LA VIDA ET DONA LLIMONS...
fes melmelada
MONTFALCÓ MURALLAT
La Toscana lleidatana
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu