18.09.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
#lamonadesdecasa
Una Mona feta per nosaltres
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

#lamonadesdecasa

Sis xefs de les terres de Lleida munten un vídeo per ajudar-nos a fer la nostra pròpia Mona

Sis xefs de les terres de Lleida munten un vídeo per ajudar-nos a fer la nostra pròpia Mona

Pili Garcia i Esther Peiró -
07.04.20 -

Si és cert allò que es diu que de les desgràcies sempre en surt coses bones, podríem dir que de la situacó actual que estem vivint, la part positiva és que aquest procés de confinament ha fet sorgir el millor de tots nosaltres, tant a nivell personal com també de creativitat o, fins i tot, pel que fa a la manera de treballar; perquè la necessitat és la que, al cap i a la fi, ens obliga a repensar-nos i a reinventar-nos.

Això és el que ha passat en el cas de sis persones de les terres de Lleida (cuiners, xefs i pastissers) que s'han proposat i han aconseguit, amb èxit, elaborar una Mona de manera col·lectiva però, és clar, sense moure's cap d'ells de casa seva, com ha de ser. 

 

D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Ivan Pascual, Pili Garcia, Alberto Pascual, Jordi Pons, Alexa Trilla i Eduard Pellicer

Els executors d'aquesta idea tan dolça han estat Ivan Pascual (mestre xocolater), Jordi Pons (pastisser i professor de l'Escola d'Hoteleria de Lleida), Alberto Pascual (xef), Alexa Trilla (arquitecta i cuinera), Eduard Palliser (xef), Landy Valdivia (pastisser) i Jenny Ruiz (pastissera).

El projecte #lamonadesdecasa (que s'emmarca en la iniciativa que ja fa uns dies ha engegat el Club Esportiu Rocko d'Almenar de fer difusió, des del seu canal de Youtube, de propostes i idees promogudes per empreses, veïns o entitats del poble i voltants per ajudar tothom a passar amb més facilitat aquest període de confinament) té com a objectiu principal el d'aconseguir que tothom qui ho vulgui pugui celebrar la Mona menjant-se un pastís casolà però, sobretot, tal com explicava Jordi Pons, el més important és il·lusionar les famílies amb la realització d'una activitat que es pot fer de manera conjunta entre tots aquells que estiguin convivint en un habitatge durant aquest període, independentment de quin sigui el resultat final.

 

Gran part dels ingredients són productes de proximitat com ara pera de Lleida o oli de les Garrigues

La gràcia del projecte és que els participants, cadascú des de casa seua però de manera conjunta gràcies a les noves tecnologies i als mitjans digitals, han aconseguit fer una Mona. Així doncs, cadascun d'ells s’ha encarregat de realitzar una part del procés d’elaboració del pastís. Posteriorment, han fet el muntatge del vídeo i heus aquí el resultat: aquest producte final, a mode de recepta amb les intruccions pertinents per tal que nosaltres la poguem fer a casa.

Les característiques principals del projecte #lamonadesdecasa són en primer lloc, la simplificació de la recepta; els xefs tenien clar que la recepta havia de ser el més senzilla possible per tal que resultés fàcil de dur a terme per tothom. En segon lloc, cal destacar el fet que s'ha utilitzat productes de proximitat per a fer-la com ara pera de Lleida o oli de les Garrigues.

 

Un dels productes utilitzats és la pera de Lleida
Els globus, utilitzats com a  motlle per a elaborar els ous de xocolata, han estat un dels utensilis més curiosos que s'ha emprat en aquesta recepta

L'Ivan Pascual va ser qui va tenir, originàriament, la idea de dur a terme aquest projecte i va demanar a la resta de participants si s'hi volien adherir, els quals hi van accedir encantats. Val a dir que alguns d'ells només es coneixen virtualment però han quedat tan satisfets amb el resultat del projecte que no descarten tornar a repetir l'experiència en alguna altra ocasió.

Ara només esperen que tots ens posem el davantal i comencem a fer la nostra Mona. Un cop la tingueu feta, no oblideu compartir-ne les imatges amb l'etiqueta #lamonadesdecasa. A veure si podem inundar les xarxes amb les nostres creacions. 

Nosaltres ens hi afegim. I tu?

 

Agraïm als autors del projecte la cessió que ens han fet de les imatges.

La caseta de xocolata simbolitza el període de confinament que estem vivint
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu