18.06.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
S'AIXECA EL CONFINAMENT AL RATOLÍ PÉREZ
Alguns ajuntaments ho han demanat
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

EL RATOLÍ PÉREZ REPRÉN L'ACTIVITAT

Ja podeu tornar a deixar les dents sota el coixí

Ja podeu tornar a deixar les dents sota el coixí

Pili Garcia i Esther Peiró -
09.04.20 -

Alguns ajuntaments, el Govern de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra han decidit que, tot i que en la primera resolució del BOE no es decretés la seva feina com a servei essencial, tant el Ratolí Pérez, com els angelets i les fades de les dents podran deixar d’estar confinats, ja que s’ha considerat que la tasca que realitzen sí que és un servei imprescindible.

la notícia

En aquesta piulada, els Mossos informen un ciutadà sobre la imminent represa de l'activitat per part del Ratolí Pérez

Així doncs, els ajuntaments catalans han aprovat resolucions d'alcaldia per tal que aquest petit rosegador tan estimat pels nens i nenes pugui exercir les seves tasques declarades com a prioritàries. D’aquesta manera, tot i el confinament imposat a tota la població, el Ratolí Pérez, podrà circular amb total llibertat per totes les poblacions catalanes per a l'acompliment de la seva missió; aquestes resolucions també són extensives tant als angelets com a les fades de les dents. Això sí, malgrat el fet de tenir total llibertat de moviments, tots ells hauran d'anar proveïts de l’EPI (Equip de protecció individual) que estableixen les autoritats sanitàries. El rosegador, els angelets i les fades, doncs, podran dur a terme la tasca de recollir dentetes, especialment incisius, als nens i nenes a qui els hagin caigut i les hagin deixat sota el coixí, els propers dies. 

Els alcaldes de la zona han celebrat que s’hagin escoltat les seves peticions i alguns ja han fet declaracions, en referència a la notícia. D’una banda, l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, anuncia que aquests dies “a més de fer els serveis bàsics i essencials de desinfecció i de portar aliments i medicaments a la nostra gent gran, [...] també pensem que no podem descuidar els nostres infants”. Així que, segons diu “vam decidir donar un permís extraordinari al Ratolinet Pérez [...] perquè pogués anar a les cases dels nens i les nenes a qui els hagués caigut alguna dent de llet, això sí, autoritzats pel Govern de Catalunya [...] i pels Mossos d’Esquadra [...] i prenent mesures de seguretat”.

L’alcaldessa d’Albesa, Eugènia Puig-Gròs, declara que va ser el mateix Ratolí Pérez qui va visitar l’Ajuntament del seu poble per tal de demanar-li si podia continuar fent la seva feina amb la situació que s’estava vivint. L’alcaldessa no s’ho va pensar dos cops i va redactar de seguida una resolució per tal d’autoritzar el Ratolí a continuar fent la seva feina. El va advertir, però, que caldria que prengués totes les mesures de seguretat necessàries i ell ho va acceptar de bon grat.

D’altra banda, l’alcalde d’Alfarràs, Joan Carles Garcia, ha dit: “tots recordem el nostre primer cop, quan havíem de rebre la visita del Ratolí Pérez, i en cap moment ens vam plantejar que no pogués venir." Remarca que ara no poden permetre que els infants, degut a la situació que vivim, puguin pensar que al Ratolí no li estigui permés anar a les seves cases. Per això han decidit elaborar un passi perquè pugui accedir a les vivendes on necessiti entrar.

LA HISTÒRIA DEL RATOLÍ PÉREZ

Sobre els orígens del Ratolí i allò que el motiva a replegar totes les dentetes dels nens i nenes que ho vulguin a canvi d’algun regalet, se’n sap ben poca cosa. Hi ha qui diu que duu totes les dents al País de les Fades i que aquestes les desfan per a fer-ne un polsim màgic; d’altres, en canvi, expliquen que les regala a altres animals per ajudar-los a mantenir les seves dents sanes i fortes o bé que en fa figuretes per regalar-les a altres infants. Fins i tot hi ha qui diu que, quan ell era petit i li va caure la primera dent, la va perdre i es va posar tan trist que va sortir a demanar a tots aquells qui es trobava pel carrer si li podien donar una dent perquè a ell li n’havia caigut una i l’havia perduda; l’única que se’l va escoltar, però, va ser una nena a qui també li havia caigut una dent. En veure el Ratolí tan trist, la nena va sentir tanta llàstima que li va dir que si volia la seva, se la podia quedar perquè ella en guardava d'altres que li havien caigut abans i aquella ja no la necessitava. El Ratolí es va posar tan i tan content que va decidir que des d’aquell dia, a tots els nens i nenes a qui els caiguessin dents i volguessin que ell els les anés a recollir, els faria un regalet i que totes les dents que recolliria, les duria a les residències d’avis per ajudar a que les dentadures dels més grans es conservessin sanes i fortes.

Si una cosa fa feliç el Ratolí Pérez és poder sortir nit rere nit a recollir les dentetes dels menuts de casa

LA REPRESA DE L'ACTIVITAT

Si una cosa ha fet feliç el Ratolí Pérez tots aquests anys ha estat el fet de sortir cada nit de casa seva per tal de recollir les dents dels nens i de les nenes de tot el món. Per això, aquests darrers dies havia estat força trist, segons ens han confirmat fonts pròximes al petit rosegador. Ara però, amb aquesta notícia, el Ratolí torna a estar content com un gínjol.  

Les autoritats que li han donat la notícia ja l’han avisat que, a més de guants i  mascareta, també s’haurà de rentar molt bé les mans tan abans com després de recollir cada denteta. I ell ha declarat: “estic tan content que això no em serà cap molèstia!”

A més, en Joan Pera, que coneix bé el Ratolí Pérez, ha pogut parlar amb ell i ens n'ha fet arribar unes declaracins en què confirma que podem estar tranquils perquè, segons diu: "portaré guants, em posaré mascareta i em netejaré les mans quan entri i quan surti de casa vostra".

Per tal d’ajudar el Ratolí Pérez en la seva tasca, l’Elvira Larrègula, primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Alguaire, ens explica que el grup de voluntaris i voluntàries del seu poble, que aquests dies han estat fent bates i mascaretes per a totes aquelles persones que ho necessiten, ha posat fil a l’agulla tan bon punt ha rebut l’encàrrec per confeccionar tot l’equipament necessari per tal que el Ratolí pogués visitar les llars d’Alguaire. Larrègula ens explica que han "confeccionat una mascareta molt bonica i una bateta sanitària" perquè ell pugui continuar fent la seva feina. Tant l'Ajuntament com tots els veïns d'Alguaire agraeixen al Ratolí Pérez la tasca que ha estat duent a terme tot aquest temps.

I nosaltres, de tot cor, desitgem que tingui un molt bon retorn.

El grup de voluntaris i voluntàries d'Alguaire s'ha encarregat de confeccionar tot l'equipament necessari per al Ratolí

PODCAST

S'aixeca el confinament al Ratolí Pérez
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu