18.06.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

TEIXINT FUTURS

Micromecenatge per revitalitzar la cooperativa tèxtil més antiga de Catalunya

Micromecenatge per revitalitzar la cooperativa tèxtil més antiga de Catalunya

Gemma Peris -
11.12.23 -

Teixint Futurs és un nou projecte d’intercooperació que han iniciat les cooperatives SomPunt, DiomCoop, Associació Alba, Xarxa de Dones Cosidores i l’Associació Talma, amb el suport de Ponent Coopera, per recaptar fons amb l’objectiu final d’augmentar la producció de gènere de punt i fer créixer la cooperativa amb nous llocs de treball per a persones que es troben en risc d’exclusió social, a l’Espluga Calba, una zona fortament despoblada que compta amb la cooperativa tèxtil més antiga que segueix en actiu a Catalunya.

A través d’aquesta iniciativa, es busca establir una xarxa de suport mutu entre les cooperatives participants. Per tal de fer viable el projecte Teixint Futurs, s’ha engegat un micromecenatge a la plataforma Goteo, doncs, els jerseis que rebran els mecenes amb les seves aportacions també serviran per a formar al personal de les cooperatives implicades en el projecte.


D’altra banda, SomPunt és la cooperativa que neix amb l’objectiu de donar continuïtat al projecte de la cooperativa tèxtil de l’Espluga Calba, per teixir el seu futur, generant noves oportunitats d’ocupació i alhora, el creixement econòmic de la zona. La cooperativa, amb un fort compromís social, ha ofert des dels seus inicis oportunitats laborals a persones de totes les edats, especialment a dones, i promou la sostenibilitat i l’ètica en la indústria de la moda.

Amb un objectiu mínim de 40.000 € en 26 dies, el projecte de micromecenatge té com a meta principal fomentar la producció tèxtil local, així com promoure l’ocupació laboral en comarca amb un alt risc de despoblament. Els fons recaptats es destinaran a la formació de nous treballadors, a l’adquisició de materials, i a l’ampliació de la capacitat de producció.

Amb el pressupost òptim de 70.000 €, SomPunt preveu incorporar entre 20 i 30 nous llocs de treball i millorar la seva competitivitat tant en la producció pròpia com per a altres marques.

 


El micromecenatge a Goteo ja es troba actiu des del 04/12 i els mecenes poden fer aportacions fins al 30/12 en una primera ronda per aconseguir el capital mínim i fer viable el projecte. Els mecenes, alhora que ajuden a mantenir viu un llegat històric com és el de la cooperativa tèxtil, podran beneficiar-se de jerseis exclusius, invitacions a la festa SomPunt i altres recompenses especials. A més, les aportacions poden ser deduïbles de la declaració de la renda, amb la possibilitat de desgravació fiscal entre un 35% i un 80%.

El micromecenatge no només és una crida a la solidaritat, sinó també una oportunitat per preservar el reduït patrimoni industrial tèxtil que queda a Catalunya i promoure un futur sostenible per a la cooperativa, per als habitants de l’Espluga Calba, rodalies i tots els agents implicats.

 


Un llegat històric

imatge antiga cooperativa

Des de la seva fundació el 1969, la cooperativa de l’Espluga Calba ha estat una font vital d’ocupació per a més de cent persones de la comunitat local i un agent necessari per al desenvolupament econòmic del municipi i de la comarca de les Garrigues. Amb una missió clara d’oferir oportunitats laborals, especialment a dones, en un entorn rural altament despoblat, ha mantingut la seva rellevància i s’ha reinventat durant més de 50 anys.

 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

FULLEDA TURISME ACTIU
Indrets per descobrir
AVANTVA
L'obrador de cosmètica natural amb esperit cooperatiu
TRANSFORMACIÓ ECONÒMICA DE LES TERRES DE LLEIDA, PIRINEU I ARAN
Un projecte per al canvi
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu