25.07.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
DESCOBRIM EL CASTELL DE CIUTADILLA
ELS AMICS DEL CASTELL FAN VISITES
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

DESCOBRIM EL CASTELL DE CIUTADILLA

Els Amics del Castell fan visites guiades cada diumenge

Els Amics del Castell fan visites guiades cada diumenge

Gemma Peris -
18.11.23 -

Situat al sud de l'Urgell, molt a prop de la Conca de Barberà, el castell de Ciutadilla s'erigeix com una joia històrica esperant ser descoberta. Cada diumenge al matí, voluntaris de l'Associació d'Amics del Castell fan visites guiades que conviden a explorar aquesta fortificació, i transporten els visitants a èpoques passades.


L’origen d'aquesta construcció remunta al segle XI quan es va construir una fortalesa defensiva.  El castell va experimentar una transformació a finals del segle XVI, convertint-se en un palau residencial renaixentista que es va mantenir intacte fins el 1835. Des del pati d’armes es pot veure el que queda de l’escala noble, que havia estat coberta, i que portava fins a les estances senyorials amb una sala noble i les habitacions. També es creu que abans hi havia una masmorra i un passadís secret que anava des del castell fins a l’església parroquial de Sant Miquel i cap al Convent del Roser.

Escalinata Castell Ciutadilla

Però si hi ha alguna cosa que destaca del castell de Ciutadilla, és la torre de l’homenatge. De set plantes d’alçada, en les tres últimes hi ha uns finestrals renaixentistes amb influències gòtiques. A més, es pot pujar fins a la terrassa, des d’on s’hi pot veure una magnífica panoràmica de la plana de l’Urgell i la serra del Montsec zona. 

Des del punt de vista estratègic, el castell protegia les depressions del riu Corb, el barranc de Boixeró, el turó dels Emprius i els plans de Sant Roc. 

Tot el conjunt va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 1949. 

 


Visites Guiades

interior castell ciutadilla

Una de les curiositats de la visita al castell de Ciutadilla és que van de la mà dels membres de l'Associació d'Amics del Castell. Cada cap de setmana un grup de voluntaris és l’encarregat de guiar als visitants entre aquestes pedres i explicar els secrets que han passat per aquí al llarg dels anys. 

Més enllà de les visites guiades, la seva tasca assegura la preservació del patrimoni i organitza una àmplia gamma d'activitats, des de tallers educatius fins a esdeveniments culturals.

 


Trobades de Recreació Medieval

vistes castell ciutadilla

Una de les activitats més destacades és la Trobada de Recreació Medieval que es celebra cada any. Durant aquesta celebració, el castell es transforma en un escenari de l'Edat Mitjana, amb justes, mercats i representacions que transporten els participants a temps de dames i cavallers.

 

SITUACIÓ I MÉS INFORMACIÓ

Situació
El Castell de Ciutadilla es troba en aquesta població de l'Urgell. 

Més informació

Visites guiades els diumenges, de 11 a 13 h. També es pot concertar cita trucant al telefon de l’Ajuntament de Ciutadilla 973 303 010

amicscastell@ciutadillamedieval.cat

www.ciutadillamedieval.cat 

 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

10 RACONS DE L'OEST QUE NO ET POTS PERDRE
Et proposem que tu també els descobreixis
CERVERA, CAPITAL DE LES BRUIXES
L'Aquelarre
CABANADES. ART ALS MARGES
Quan l'art transforma
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu