19.05.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
DIA MUNDIAL DE L'ENOTURISME
RUTA DEL VI A LLEIDA
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

DIA MUNDIAL DE L'ENOTURISME A LLEIDA

Lagravera, Mas Blanch i Jové, Raimat i el Celler del Roser han programat activitats.

Lagravera, Mas Blanch i Jové, Raimat i el Celler del Roser han programat activitats.

Gemma Peris -
12.11.23 -

Warning: Undefined variable $post in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $post in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 4

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 4

“La Pedra Seca:
un tresor de la terra,
l’obra callada del pagès,
un símbol d’identitat,
un patrimoni amenaçat…”

La Ruta del Vi de Lleida se suma a la celebració del Dia Mundial de l'Enoturisme establert el segon diumenge de novembre. Alguns cellers de la DO Costers del Segre com Lagravera, Mas Blanch i Jové i Raimat i restaurants com el Celler del Roser han programat activitats.

 


Lagravera promociona la història vinícola de la Serra Llarga

lagravera

Una vintena de persones han participat aquest dissabte en la proposta del celler Lagravera per descobrir la història vinícola de la Serra Llarga i més concretament els Trullets d'Algerri. La visita ha estat maridada amb vins de Lagravera i s'ha complementat amb una visita a Vinya Núria i al celler.

La visita als Trullets d'Algerri ha anat acompanyada de l'historiador Jesús Brufal i Gabriel Gurt, responsable d'Enoturisme de Lagravera que ha comentat un primer vi, l'Onra blanc. Segons ha explicat Brufal "Algerri compta actualment amb un total de vint-i-sis Trullets, que servien per emmagatzemar el vi durant el temps necessari per fer el procés de la fermentació, i posteriorment extreure aquest líquid per comerciar o consumir". La primera notícia d'aquestes construccions data del 1640, ha afegit l'historiador, "quan apareixen citats dins un capbreu dels monjos del monestir de Poblet. A partir d'aquesta data probablement en tindríem més notícies escrites a través del fons notarial, però, ara per ara, no hem fet cap treball de recerca enfocat cap aquesta interessant línia de recerca".

Tot seguit a Vinya Núria, els participants han pogut conèixer els principis biodinàmics de la viticultura de Lagravera i aquí han coincidit amb el ramat d'ovelles que cada any cuida del sol d'aquesta finca abonant-lo i controlant la seva coberta vegetal. Per acabar l'activitat, han fet una visita del celler d'Alfarràs on s'ha tastat l'Onra negre. Els dos vins Lagravera Onra s'elaboren amb raïm procedent de Vinya Núria i Vinya Mas la Parra, totes dues al terme municipal d'Algerri.

 

També han fet activitats per celebrar el Dia Mundial de l'Enoturisme el celler Mas Blanch i Jové, a la Pobla de Cérvoles, que ha organitzat aquest diumenge un esmorzar gratuït amb torrades i sardines a la brasa amb tast de vi i del primer oli verd Òlim Verd de Molí del Set, un oli verd, ecològic, elaborat en fred sense centrifugació i sense filtrar.

L'esmorzar s'ha fet entre tines plenes de vi en plena maceració. El celler va acabar la verema fa tot just tres setmanes. S'ha veremat a mà els 52.000 kg de raïm procedent de les 25 ha de vinya ecològica que té el celler. Unes vinyes d'altura, seques, pedregoses i de baixa producció que es troben en aquesta població de Les Garrigues.

 

Moment de la visita a Lagravera

Per la seva part el Celler Raimat ha preparat tres visites guiades durant el matí d'aquest diumenge. En cada torn, els assistents han pogut endinsar-se en un viatge que els ha conduït de les vinyes fins als seus vins. Els participants han pogut degustar un vi blanc i un vi negre acompanyat d'una tapa del restaurant Malena a Raimat Natura.

Finalment, el restaurant Celler del Roser també s'ha sumat a la celebració d'aquest 12 de novembre convidant els seus clients a una ampolla de vi igual que la que han demanat durant l'àpat.

Raimat
Imatge arxiu Raimat

La creació del Dia Mundial de l'Enoturisme va sorgir el 2009 gràcies a la iniciativa de l'European Network of Wine Cities, amb la finalitat de potenciar el turisme del vi, promocionar i destacar la importància de les regions vitivinícoles des del punt de vista econòmic i cultural. La Ruta del Vi de Lleida pretén que aquesta acció permeti descobrir la cultura, el paisatge i la tradició d'aquest territori vinícola a les persones que participin en alguna de les activitats i així esdevinguin ambaixadors del nostre patrimoni vinícola.

PODCAST

MIQUEL GARCIA, VITICULTOR BIODINÀMIC DEL CELLER LAGRAVERA D'ALFARRÀS

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

10 RACONS DE L'OEST QUE NO ET POTS PERDRE
Et proposem que tu també els descobreixis
AGROLIVINGLAB, INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA
Transferència del coneixement
CABANADES. ART ALS MARGES
Quan l'art transforma
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu