Lleida disposa d'un nou espai per impulsar la innovació oberta i col•laborativa i, al mateix temps, promoure la transferència tecnològica en el sector agroalimentari. Estem parlant de l'Agrolivinglab, un espai situat a l'antic edifici de capitania d'artilleria, justament al Parc Científic i Tecnològic de Lleida. Agrolivinglab forma part del projecte Inno4Agro, que impulsa la Paeria de Lleida, la Universitat de Lleida (UdL), Parc Científic i Tecnològic de Lleida (PCiTAL) i la Diputació i Turisme de Lleida.
L'Agrolivinglab vol ser un espai per impulsar la innovació en un dels sectors més importants de Lleida, l'agroalimentari, mitjançant la col•laboració publicoprivada. A més, també té l'objectiu de difondre la transferència tecnològica al sector i de retruc a la resta de la població, és a dir, una trobada entre la ciència i l'empresa, la investigació i el mercat, el progrés i les persones i, per tant, col•laboració, d'impuls i de creació conjunta. Així doncs, acollirà empreses tecnològiques, s'hi faran un ampli ventall d'activitats dirigides al foment de l'emprenedoria i de la transferència del coneixement i la tecnologia com ara la Comunitat Científica Emprenedora, impulsada per l'Ajuntament de Lleida, amb el suport de la Fundació Mobile World Capital a partir del programa The Collider. Tot plegat amb la finalitat final de convertir Lleida en la capital AgroBioTech del sud d'Europa.
De moment ja hi ha vuit empreses que han mostrat interès per instal•lar-se a l'Agrolivinglab. A més, també acollirà la seu del Digital Innovation Hub de Catalunya, que té el propòsit d'accelerar la digitalització del sector agroalimentari català.
L'Agrolivinglab ha suposat una inversió d'1,2 milions d'euros finançats per la Paeria de Lleida, la Diputació de Lleida i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). L'edifici té 2.227 m² útils, però de moment se n'han habilitat 1.600 m².