12.04.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

GEMMA CAPELL, AL CAPDAVANT DE RED PEPPERS AGENCY

L'agència de gastromàrqueting amb més pebrots de L'Oest

L'agència de gastromàrqueting amb més pebrots de L'Oest

Pili Garcia i Esther Peiró -
08.03.21 -

A la Red Peppers Agency de la Gemma Capell no només s’hi remena pebrots sinó tot tipus de productes alimentaris perquè és una agència que es dedica, principalment, al gastromàrqueting. Ella i tot el seu equip hi han posat ovaris (de pebrots res, en aquest cas) perquè són un grup de dones amb les idees clares i l’empenta necessària per tirar endavant un projecte potent com aquest, fins i tot, en èpoques grises com la que vivim que elles han inundat de color roig: roig als llavis, roig al cor, roig a la imatge de marca; pensament en roig. Com diu la Gemma “el vermell no és el meu color preferit però és el meu color; bé, és el nostre color. Tot l’equip, portem el vermell molt endins”.

Amb el color roig com a bandera, doncs, a Red Peppers Agency no es pot fer la feina d’una altra manera que no sigui amb passió; passió pel màrqueting i per la feina ben feta.

Tot seguit, encetem conversa amb la Gemma Capell.  

 

Gemma Capell és la fundadora i CEO de Red Peppers Agency
Gemma Capell és fundadora i CEO de Red Peppers Agency
Gemma Capell, directora i fundadora de l'agència de comunicació, Red Peppers: benvinguda! Avui volíem parlar amb tu (buscàvem aquesta figura de dona potent), per saber com viviu (com vius tu en particular i com viu la vostra agència) el 8M, el Dia Internacional de les Dones?
G.C.
Doncs mira Pili, per mi i a casa meva el 8M és cada dia. Nosaltres som del parer que és molt maco tenir un dia per consentir-nos una mica més però al final, penso que el 8M és cada dia; les dones no necessitem que ens posin un dia al calendari que digui que som treballadores perquè ho som, perquè ho portem dins i perquè se’ns ha infravalorat durant molt de temps. I penso que això sí que té unes conseqüències, però també té moltes virtuts, que segurament ara no tenim temps de debatre, però realment penso que el 8M és cada dia i que hem de tenir més autoestima professional i aplicar la teoria a la pràctica. 
Doncs quan pensava en com formular-te la pregunta, pensava que a mi em passa una cosa similar. És a dir, jo sí que crec que hi ha d'haver un 8M però que el 8M ha de ser cada dia; no n'hi ha prou amb que sigui un dia a l'any i que després ens n’oblidem. Creus que passa això, que existeix l'acte de posar-se el pin del 8M a la solapa i que aquí s’acaba tot?
G.C.
Jo crec que el 8M per fer un homenatge un dia a la figura de la dona està bé perquè, al final, és aquell dia en què ens posem més alerta per dir “Noia! Que som aquí. Hi som i hi serem!"  Però bé, a casa meva (a l'empresa) som tot dones. Sí que he fet entrevistes a nois i no he exclòs mai l'opció de contractar un noi (això mai de la vida). O sigui, crec molt en la dona i m’estimo molt com a dona, però no soc ni superfeminista, ni masclista; és a dir, penso que en l'equilibri es troba l’èxit i la pau.
Aquí has encetat un altre tema perquè podríem parlar de feminisme com a concepte, també. Per exemple, l'associació Adona't, que lluita per la igualtat, al Segrià Nord, entén el feminisme (i a mi m'agrada aquesta definició, no sé si la compartiràs amb mi) com 'igualtat'; és a dir, no es tracta d’estar per sobre ni per sota dels homes sinó al mateix nivell.
G.C.
Sí. Jo soc una persona que no pot entendre que, a dia d’avui, un home cobri més per fer una feina que una dona pot fer igual o millor; però de vegades això encara és així. Per tant, no puc entendre la desigualtat que hi ha però en moltes qüestions, no només en el tema laboral (tot i que avui estem parlat d'aquest tema); això no ho puc entendre. 

Jo aposto molt per la igualtat però sí que és veritat que a casa meva som tot dones perquè en les entrevistes o a l’hora de treballar, a mi m’agrada molt treballar amb dones. Tenen una visió de les coses que a mi m’encanta i hi estic molt còmoda. Sí que és veritat que treballem amb homes, també, i que no hi tenim cap problema. El xef és un noi, un dels fotògrafs que tenim és un noi, el videògraf és un noi. Per tant, treballo amb nois, però dins del meu equip som tot dones perquè ens entenem millor, perquè tenim una mateix tarannà, perquè tenim aquell "je ne sais quoi" que a mi m'agrada i és el que vull pel meu projecte. 

I amb això no vull fer apologia de la frase "Homes no!"; no, tot el contrari. A les entrevistes entrevisto nois, entrevisto noies, és a dir, persones; però sí que és veritat que, laboralment, la dona sempre ha estat més infravalorada que l’home. I jo soc una persona que aposta molt per la igualtat, però a tots els nivells. A casa meva, som dues germanes i sempre el que m’han deixat fer a mi, o m'han comprat a mi, a la meva germana també; és a dir, que ens han educat molt en la igualtat i en l'equilibri i penso que això és sa i necessari.
Rooi de Red Peppers Agency
El Rooi és la mascota de l'agència i participa en molts dels posts que pengen a les xarxes
Parla’ns també de com us organitzeu a la vostra agència perquè em deies que majoritàriament sou dones i que treballeu i també col·laboreu amb altres homes, però vosaltres sou un grup de dones superpotents que, a més, (aquest és un altre tema que també m'agrada ressaltar) sou les dones dels llavis vermells. Això també és una manera d'apoderar i d’entendre el feminisme, oi?
G.C.
Sí. La veritat és que sempre ho dic: el vermell no és el meu color preferit però és el meu color; bé, és el nostre color. De fet nosaltres, tot l'equip, portem el vermell molt endins (és el que en diem "branding") i quan em dius que “Sou dones molt potents” em fa molta gràcia perquè és xocant la visió que es té des de l’exterior de nosaltres perquè, al cap i a la fi, som cinc ties normals a qui agrada la seva feina, que gaudim moltíssim treballant, que ho vivim; som apassionades amb la nostra feina però com crec que ho hauria de ser tothom perquè ens passem més de mitja vida treballant i fer quelcom que no t’omple o no t’agrada, crec que ha de ser molt fotut. Per tant, la visió que té l’exterior de nosaltres, potser es magnifica perquè, de fet, només som cinc persones a qui agrada la seva feina i que intentem fer-la tan bé com podem. Som molt apassionades però seguim essent humanes.
I ja per acabar, viureu el 8M d'una manera especial? És un moment per estar juntes, per fer allò que sembla que ens haguem inventat ara, però que ja existia quan les dones es trobaven per brodar o quan treien la cadira a la fresca a la nit, quan ja havien acabat les feines i sortien a xerrar al carrer: la sororitat. I sobretot també el que tu deies, per consentir-nos però també per igualar els sous i per reivindicar totes les coses que encara falten per fer el 8M però també el 9M, el 10 i el 14 de juliol o el 24 d’octubre. Què fareu vosaltres el 8M a l'agència? Ho heu pensat?
G.C.
Saps allò que diuen “En casa de herrero, cuchillo de palo”? Doncs això; però l'altre dia en parlàvem i sí que volem fer una petita menció, que no et puc desvelar perquè si no ja no ens mirareu les xarxes.

De fet, nosaltres l'homenatge ens els fem cada dia: gaudir de la nostra companyia i de la nostra feina. No serà un dia més especial que una altre.  
Doncs Gemma Capell, moltíssimes gràcies per estar amb nosaltres. Directora i fundadora de l’agència Red Peppers. Una abraçada també a les companyes i que vagi tot molt molt bé. Feliç dia 8M i per dir-ne algun altre, quin dia és el teu aniversari?
G.C.
El 14 d’agost.
Doncs feliç 14 d’agost, també. Que vagi molt bé i fins molt aviat! 
G.C.
Merci Pili. Adeu!
Gemma Capell és la fundadora i CEO de Red Peppers Agency
Red Peppers Agency té una imatge molt potent com totes les dones que formen part de l'agència, començant per la fundadora, la Gemma Capell

PODCAST

ENTREVISTA A GEMMA CAPELL DE RED PEPPERS, L'AGÈNCIA DE GASTROMÀRQUETING AMB MÉS PEBROTS DE L'OEST

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

LLEIDA ÉS NOM DE DONA
#MésEnllàDel8M
MARTA QUINTANA
Assessoria alimentària
LA RELACIÓ AMB LES PERSONES
El que més ens agrada!
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu