19.05.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
FIRATÀRREGA S'ADAPTA A LA PANDÈMIA
VIRTUAL I PERMANENT
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

MALGRAT TOT, FIRATÀRREGA

FiraTàrrega posa en marxa una plataforma digital per a professionals i artistes

FiraTàrrega posa en marxa una plataforma digital per a professionals i artistes

Gemma Peris -
09.09.20 -

Warning: Undefined variable $post in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $post in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 4

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 4

Si aquest fos un any normal, Tàrrega ja estaria en plena ebullició. Els carrers i les places de la capital de l'Urgell estarien en plena transformació per convertir-se en espais escènics. Però aquest no és un any normal. Els carrers no s'omplen de gent, i la celebració de la quarantena edició de FiraTàrrega s'ha posposat al 2021. Però això no vol pas dir que no se celebri FiraTàrrega. El cor del certamen, La Llotja, allí on hi ha el mercat, on es compra i es ven, ha fet un gran esforç de transformació per continuar donant servei i ser el punt de trobada entre els professionals i els artistes.

Plataforma Llotja en línia de FiraTàrrega

Així doncs, la pandèmia del coronavirus ha propiciat l'acceleració del procés de transformació de l'espai de trobada professional en una plataforma digital, que en lloc de funcionar físicament durant els quatre dies que habitualment dura la Fira, és un servei permanent, al qual poden accedir els professionals de les arts escèniques acreditats a través de l'adreça www.firatarrega.cat/professionals.

El punt de sortida d'aquesta plataforma és els dies 9 i 10 de setembre. L'objectiu és generar un espai de trobada, d'intercanvi i de coneixement internacional entre els agents professionals del sector i els artistes amb projectes artístics o espectacles a la recerca de coproductors o d'espais d'exhibició.

La subscripció a la plataforma és vàlida fins a l'estiu de 2021 i permet presentar projectes artístics o de gestió per compartir amb la comunitat de professionals acreditats, contactar amb professionals de tot el món i participar de totes les activitats previstes els dies 9 i 10 de setembre, així com a les activitats professionals associades al Circuit Nòmada d'exhibició d'espectacles que FiraTàrrega desenvoluparà a partir de gener de 2021.

Continguts de La Llotja en Línia

Anna Giribet
La Llotja en línia permet seguir conferències telemàticament 

La plataforma és accessible en un espai web de nova creació a l'adreça www.firatarrega.cat/professionals, per on poden navegar els usuaris professionals registrats i que conté un DIRECTORI de professionals del sector acreditats, un CATÀLEG DE PROJECTES que aporten els professionals registrats per compartir i donar a conèixer a la Comunitat Pro, una SELECCIÓ de continguts suggerida per agents del sector i per la direcció de FiraTàrrega i UNIVERS, una secció d'agrupacions temàtiques dels projectes, segons diversos àmbits professionals o territorials.

A més, a La Llotja en Línia, els professionals també hi poden trobar eines de personalització, cerca i tags específics per facilitar l'encontre i una agenda d'activitats d'interès per al sector, així com activitats periòdiques de mercat, de trobada i d'aprenentatge.

Així doncs durant les jornades del 9 i 10 de setembre tindrà lloc el primer gran encontre digital de professionals de les arts escèniques que inclourà presentacions de projectes, trobades personals i activitats de coneixement i reflexió, mitjançant la utilització de la nova web PRO de la Fira i d'eines de videoconferència.

Aquest any no s'ha pogut fer actuacions al carrer. Espectacle de la companyia lleidatana Sound de Secà - FiraTàrrega 2019

Representació de professionals i projectes d'arreu del món

FiraTàrrega
Professionals de tot el món connectats a la Llotja en línia

Les últimes dades fetes públiques fan referència a que La Llotja en Línia ha acreditat 835 delegats de 493 entitats d'arreu del món, amb presència de països com Alemanya, Bèlgica, Colòmbia, Croàcia, França, Iran, Irlanda, Japó, Lituània, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Rússia, Suècia, Xile... a més de professionals catalans i de l'Estat espanyol. Així mateix s'han registrat fins al moment 212 projectes de l'àmbit artístic o de la gestió que volen donar-se a conèixer a la comunitat internacional de les arts escèniques. Amb posterioritat a La Llotja en Línia, l'activitat de FiraTàrrega seguirà desenvolupant les altres dues línies d'acció d'aquesta edició especial de 2020: el Suport a la Creació, programa d'acompanyament de processos de creació amb 18 projectes artístics, i el Circuit Nòmada d'exhibició que es posarà en marxa el gener de 2021 i que comptarà amb parades en diverses localitats de Catalunya i l'Estat espanyol.

Espectacle "Bye, bye, Confetti" de la companyia lleidatana La Baldufa - FiraTàrrega 2019

Suport a la Creació no s'ha aturat malgrat la pandèmia

 CIA. HOTEL IOCANDI
"Peix" de la CIA. HOTEL IOCANDI - FiraTàrrega 2019 

Quan al 12 de maig es va prendre la decisió de redefinir la fira, una de les potes que calia valorar era la del Programa de Suport a la Creació, que precisament aquest any compleix el desè aniversari des que es va impulsar; hi havia 18 projectes compromesos. Per aquest motiu, des de la fira es van posar en contacte amb les companyies per mirar d'arreglar la situació i finalment s'ha optat perquè desenvolupin els seus projectes creatius al municipi on tenen la residència.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

EL PODER D'UN ESCENARI
InCursió Social Juneda
APOSTEU PER LA LITERATURA DE PROXIMITAT!
Ara és un bon moment
LA XARXA DE MUSEUS DE LLEIDA I ARAN
Tenen les portes obertes
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu