19.05.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
PENELLES, CAPITAL DE L'STREET ART
UNA PASSEJADA INDISPENSABLE
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

PENELLES, CAPITAL DE L'STREET ART

Encara no has visitat Penelles?

Encara no has visitat Penelles?

Gemma Peris -
31.12.22 -

Warning: Undefined variable $post in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Undefined variable $post in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 4

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/loest.cat/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 4

Si fa 10 anys haguéssim parlat de Penelles a qualsevol pintor de murals, segurament ben pocs sabrien situar aquesta població de la Noguera. Ara, desenes d'artistes de tot el món tenen obres a les parets d'aquesta població que no arriba als 500 habitants. De fet fins i tot hi ha qui ho compara amb els festivals d'art urbà de Berlín.


Tot plegat és gràcies a la iniciativa que el 2016 van tenir Binomic.cat quan van impulsar el Gargar Festival de Murals i d'Art Rural amb el suport de l'Ajuntament de Penelles i la Diputació de Lleida i sobretot els veïns del poble que han deixat les parets de les seves cases als artistes vinguts des de tot el món.


De fet, segons els seus impulsors "l'objectiu, difondre la cultura artística al món rural, per a generar recursos que permetran evitar el deteriorament dels carrers". De fet, el Gargar Festival de Murals i d'Art Rural "va néixer de la necessitat i la ferma voluntat d'atorgar un valor afegit diferencial al nostre poble. El propòsit és valorar, impulsar i donar visibilitat al street art i altres formes d'intervenció artística en l'espai públic rural" expliquen els seus impulsors.


Passejar per Penelles significa deixar-se portar, estar disposat a sorprendre's, i badar, passejar, perdre's i sobretot estar disposat a sorprendre's per cada mural.

D'aquesta manera Penelles s'ha convertit en un referent mundial d'street art i alhora s'ha dinamitzat la població amb la voluntat d'arrelar la gent jove al poble, on en els últims temps fins i tot s'hi ha obert alguns establiments de restauració.

 


El nom del Festival Gargar està inspirat en el so que fa la ganga, una au estepària en perill d'extinció. Durant tres dies, a la primavera la població bull de creativitat, música, gastronomia i activitats per a tots els públics. Unes activitats que perduren en el temps i que converteixen Penelles en un museu a l'aire lliure durant tot l'any i que fins i tot ha rebut el Premi Impulsa Cultura 2020 de la Fundació Catalunya Cultura.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR

10 RACONS DE L'OEST QUE NO ET POTS PERDRE
Et proposem que tu també els descobreixis
CABANADES. ART ALS MARGES
Quan l'art transforma
ELS ARTISTES VAN AMB TRACTOR
Els trossos com mai els has vist
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu