18.06.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

PONENT

Punt de l'horitzó per on es pon el sol

Punt de l'horitzó per on es pon el sol

Gemma Peris -
03.01.24 -

El mateix nom ho indica, Ponent: Punt de l'horitzó per on es pon el sol. Si d'alguna cosa presumim a L'Oest, és de les postes de sol que s'hi poden veure. Però, què ho fa que siguin tan especials? La resposta es troba en una combinació de factors únics que es donen a L'Oest.


La Plana de Lleida té una situació geogràfica privilegiada, ja que està envoltada de muntanyes que fan de mirall natural del sol quan aquest s'amaga. Això crea uns colors i reflexos espectaculars tant al cel com a la terra.

POSTA SOL

A més, la Plana de Lleida té una gran varietat de paisatges, camps de conreu, fruiters, boscos, rius... Això fa que cada posta de sol tingui uns colors diferents, des de tonalitats daurades, ataronjades, rosades i fins i tot liloses. I això fa que cadascuna sigui diferent i única. La topografia variada de les Terres de Ponent, amb Serres i també una extensa plana, crea un teatre natural per les postes de sol. Cada racó ofereix una perspectiva diferent per gaudir d'aquest esdeveniment diari.


Alguns dels indrets més impressionants per gaudir d'una posta de sol a L'Oest són els diversos espais naturals com l'Estany d'Ivars i Vila-sana, la Serra d'Almenara o el riu Segre.

També hi hem d'afegir que L'Oest té un clima mediterrani continental, amb una gran amplitud tèrmica entre el dia i la nit. Això fa que l'aire sigui més sec i transparent, així doncs, la visibilitat és millor i es pot apreciar millor el contrast entre la llum i l'ombra.

 

POSTA SOL

Les postes de sol de L'Oest són un espectacle natural imperdible. Així que, si encara no ho has fet, et convidem a descobrir la bellesa única de les postes de sol de Ponent.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR

“LLEIDA, TERRA DE DONES TRANSFORMADORES”
Transformació feminista a la Lleida rural
10 RACONS DE L'OEST QUE NO ET POTS PERDRE
Et proposem que tu també els descobreixis
DAVID ESTERRI
Un home de l'oest de Catalunya
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu