25.07.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

POSEM QUE PARLEM DE FELICITAT

20 de març, Dia Mundial de la Felicitat

20 de març, Dia Mundial de la Felicitat

Pili Garcia -
19.03.24 -

Si és 20 de març, és que és el Dia Mundial de la Felicitat i això també vol dir que la Càtedra d'Innovació Social de la UdL està de festa. Enguany ho celebren amb cinc 'Trobades imprevistes amb la felicitat'. La Càtreda de la Innovació Social de la UdL presenta cinc vídeos de converses al voltant del benestar. Són cinc converses tête à tête sobre la felicitat i el benestar protagonitzades per deu persones que, fins al moment dels enregistraments en vídeo a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL) desconeixien amb qui haurien de parlar-ne. D'aquí el nom de Trobades imprevistes amb la felicitat, l'acció amb la qual la Càtedra d'Innovació Social de la Universitat de Lleida (UdL) commemora enguany el Dia internacional de la felicitat que se celebra el 20 de març.

Les parelles les formen l'artista, Victoria Monique, més coneguda per la Barbie Calva, i mossèn Manel Mercadé Melé; Remei Capitan Artacho, CEO d'Agraïments Acompanyament al Dol, i Núria Caballol Vilaró, pallassa fundadora de Sac Espectacles i membre de Pallapupes; Imma Ojer Catalán, afectada d'esclerosi múltiple i autora dels llibres 'El no ja el tens' i 'Múltiples realidades', i Judit Torrent Ibáñez, estudiant del Grau Educació Infantil i conductora d'un club de lectura a la llibreria 'La irreductible'; Josep Llurba, president de la Coordinadora de Gent Gran i Voluntariat Sènior, i Rosa Grau, usuària de la Fundació Jericó; i Òscar Fernández Sànchez, director de Lleida TV, i la nutricionista pediàtrica, Naila Martínez.

Victoria Monique, la Barbie Calva i la Manel Mercadé Melé, MossènMa

dona calva i mossen conversant

L'artista Victoria Monique, més coneguda com La Barbie Calva, i mossèn Manel expliquen que els seus moments de felicitat màxima van ser, d'una banda, quan la Monique rep la sentència judicial on se li reconeix la seva veritable identitat de gènere i, de l'altra, quan MossènMa és ordenat sacerdot i ho celebra amb tota la família. Ambdós coincideixen que la felicitat no és possible si no ho és, també, la societat.

 

Òscar Fernández Sànchez, director de Lleida TV i Naila Martínez, nutricionista pediàtrica

persones conversant assegudes

Un periodista i una nutricionista, treballadors d'èxit i liderant equips de treball coincideixen en el fet que un dels moments de felicitat màxima ha estat el naixement dels seus fills (l'Òscar en té dos i la Naila també) però també creuen que la felicitat només es pot assolir treballant l'autorealització i l'autocura.

 

 

Imma Ojer Catalán, afectada d'esclerosi múltiple i Judit Torrent Ibáñez, estudiant del Grau Educació Infantil (UDL)

Dues dones conversant
Lorem ipsum peu de foto...

L'Imma va ser diagnosticada d'esclerosi múltiple ara fa set anys. És autora de tres llibres sobre superació #elnojaeltens i s'està formant com a coach esportiva per a persones afectades d'EM. La Judit Torrent lidera un club de lectura a la llibreria La Irreductible. L'Imma recorda com a moment en què "tot es para" quan, després de proposar-se córrer, va aconseguir fer uns metres. La Judit troba en la calma de les vacances a Miravet la felicitat sostinguda.

Remei Capitan Artacho, CEO Agraïments acompanyament al dol i Núria Caballol i Vilaró, pallassa Sac Espectacles

dues dones conversant
Lorem ipsum peu de foto...

D'una banda, una acompanyant en moments de dol que, a través d'Agraïments, organitza cerimònies de comiat i, de l'altra, una pallassa de carrer fundadora de la companyia SAC Espectacles i membre de Pallapupes es troben, sense conèixer-se prèviament, i es fa la màgia. Parlen de l'alegria i de la tristesa, del plor i la rialla, en definitiva, de com la felicitat la trobem en la vida, però també en la mort, en el comiat.

 

Josep Llurba, president Coordinadora de Gent Gran i Voluntariat Sènior i Rosa Grau, usuària de la Fundació Jericó

Dues persones conversant

Un jubilat que no vol deixar d'estar actiu i una usuària de la Fundació Jericó sense sostre. El Josep explica que hi ha felicitat i "moments màgics". Els seus estan vinculats amb la família: quan va conèixer la dona i s'hi va casar (ben aviat celebrarà els cinquanta anys), el naixement dels fills i dels nets. La Rosa s'ha quedat sense pis i ara vivint a la residència de la Fundació Jericó. Ella troba la felicitat visitant el germà, afectat amb una discapacitat i que ara no pot estar amb ella, i amb la relació que té amb els seus companys del centre.

L'alegria i la tristesa, la vida i la mort, la salut i la malaltia, les situacions difícils i la capacitat d'afrontar-les i superar-les, la família, l'autorealització, els moments de solitud i els que hem viscut com a més importants i els hem compartit amb els altres, són alguns dels temes sobre els quals dialoguen aquestes deu persones, cadascuna des de la seva vivència personal, i que es poden veure al web i les xarxes socials de la Càtedra d'Innovació Social: Youtube, Instgram, X.

 

Trobades imprevistes amb la felicitat, produïda per L'Oest-La xarxa d'Informació Positiva, forma part de la campanya #ContagiaFelicitat, impulsada al 2015 per aquesta Càtedra amb l'objectiu de posar l'accent en aspectes positius que les persones a vegades obviem o no hi posem l'atenció que mereixen, tot treballant la motivació, les fortaleses i el benestar dels ciutadans de Lleida, també dels més vulnerables, explica el seu director i professor de la UdL, Carles Alsinet. 

El Punt de la felicitat al carrer, activitats amb el Plenari dels Infants, el projecte de retrats de gran format Inside Out a la canalització del riu Segre, l'exposició Felicitat i persones grans, o el mural al pàrquing del Rectorat realitzat l'any passat per persones de col·lectius vulnerables sota el guiatge de Llukuter i Foxy, són algunes de les activitats lúdiques dutes a terme el Dia internacional de la felicitat en el marc d'aquesta campanya. 

 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

“MALS PENSAMENTS I ALTRES ANIMALS DE COMPANYIA”:
l’alquímia de M. Dolors Coll Magrí (I)
#ContagiaFelicitat
Dia Internacional de la Felicitat
“SOM PERSONES. NO ENS ETIQUETIS”
#NoEnsEtiquetis
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu