25.07.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
MELMELADES DE TARONJA AMARGA D’ALBESA
Reconegudes internacionalment
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

CONSERVES ANTONIETA

Elabora unes de les millors melmelades del món

Elabora unes de les millors melmelades del món

Pili Garcia i Esther Peiró -
20.05.20 -

A Conserves Antonieta saben bé que la celebració de The World’s Original Dalemain Marmalade Awards no és cap novetat. Aquest certamen ja fa quinze anys que s’organitza a la mansió Dalemain de Cúmbria (Gran Bretanya). Aquest any, però, el que sí que ha estat notícia per a la gent de la plana de Lleida és que uns productors de melmelada d’Albesa, Conserves Antonieta, s’han proclamat guanyadors d’aquest concurs internacional obtenint, amb les dues modalitats de melmelada presentades, la segona (premi de plata) i la quarta posició en la classificació de guardonats. Concretament, es tracta d’una melmelada de taronja amarga i una altra de taronja amarga amb safrà, respectivament.

Per tal de felicitar-los i perquè ens n’expliquin més detalls, hem parlat amb en Rubén Canals. Aquest jove agricultor de vint-i-vuit anys representa la quarta generació de productors agrícoles de la seva família i és qui, hores d’ara, està al capdavant d’aquest projecte de producció de melmelades. 

Les dues melmelades de Conserves Antonieta presentades al certamen han estat guardonades

El Rubén ens explica que projecte és relativament nou ja que, tradicionalment, les generacions anteriors a ell només s’havien dedicat de manera professional a la producció agrícola. Ara bé, el fet d’aconseguir aquests dos guardons d’entre tres mil propostes presentades, provinents d’una quarantena de països diferents no és fruit de la casualitat, ni és un objectiu que es pugui assolir d’un dia per l’altre. I és que a ca l’Antonieta ja fa anys que se’n fa de melmelada però mai, fins ara, s’havia elaborat amb finalitats comercials. De fet, no va ser fins que el Rubén va estar fent unes proves, a més gran escala, en una empresa social de Montblanc que no van decidir tirar el projecte endavant. Això sí, la filosofia d’elaboració (i segurament també, la clau de l’èxit) continua essent lal mateixa de sempre i gira a l’entorn de dos eixos principals: l’ús de producte de proximitat i de gran qualitat, per una banda, i la no addició de sucres aliens a la fruita, per l’altra. Aquests factors contribueixen a assolir l’objectiu principal dels productors de Conserves Antonieta que és, a banda de produir unes de les millors melmelades del món, aconseguir que aquest producte sigui un reflex de tot el que hi ha darrere de cada pot de melmelada. Per això, el Rubén ens comenta que el que volen és donar un valor afegit al producte fent que “la gent no només compri el pot de melmelada sinó que també visqui l’experiència de venir al camp, de veure com treballem, com fem la feina”. 

Una de les varietats que es cultiva a Antonieta Fruits és el préssec paraguaià

 

Quan el Rubén ens esmenta aquests dos factors que són, en part, el secret del seu èxit, li demanem si ens en pot donar més detalls. Així doncs, pel que fa a la qüestió dels sucres ens comenta que aconsegueixen donar-li el toc de dolçor just reduint el percentatge d’aigua de la compota durant la cocció, de manera que s’hi faci més present el sucre de la fruita.  

En referència, concretament, a les melmelades que van presentar al concurs, les quals havien de ser elaborades amb cítrics, ens comenta que per tal de restar amargor a la melmelada feta amb taronja amarga, hi van afegir un concentrat de raïm. En definitiva, el fet de no afegir-hi sucres, confereix a les melmelades un gust més similar al d’una fruita madurada a l’arbre i això és, precisament, el que pretenen.

El Rubén Canals pertany a la quarta generació de la seva família que es dedica a la producció agrícola

Però a Conserves Antonieta també es valora, d’una manera especial, la procedència i la qualitat dels productes utilitzats. Així doncs, les melmelades presentades als World’s Original Marmalade Awards han estat elaborades amb taronges d’Alcanar i el safrà que forma part d’una de les dues modalitats guanyadores, és procedent del Montsec. Al seu obrador també hi tenen cabuda els préssecs de producció pròpia i la figa d’Alguaire, entre altres. A més, el Rubén ens explica que ells són “productors de la DOP Pera de Lleida i ara estem negociant amb l'AFRUCAT (segurament que d’aquí poc ja la traurem al mercat), la que serà l’única melmelada amb el logotip de la DOP Pera de Lleida”.

A Conserves Antonieta també s’elabora melmelada de préssec, de figa i de pera, entre altres

Per acabar, només ens resta desitjar molta sort al Rubén en aquest nou projecte i demanar-li on podem trobar les melmelades de Conserves Antonieta. Ens comenta que, mentre acaben de posar en marxa la pàgina web, els en podem fer comandes a través d’Instagram, al compte d’Antonieta Fruits. Així ho farem, doncs! I vosaltres?

Agraïm a Antonieta Fruits la cessió que ens ha fet d’algunes de les imatges que apareixen en aquesta història.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu