25.07.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
UN MONUMENT AMB VISTES
EL SAGRAT COR, ALGUAIRE
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

EL SAGRAT COR

D'Alguaire

D'Alguaire

Gemma Peris -
26.03.21 -

Avui us proposem que visiteu un indret amb vistes. Us animem a enfilar-vos al cim de la Penya del Sagrat Cor, situada al municipi d'Alguaire, al Segrià. Al capdamunt hi trobareu un mirador presidit per un monument que porta el mateix nom que la penya. 

Sagrat Cor
Foto: Francesc Mayench

Als peus del monument s'estén tota la població d’Alguaire i en un dia clar, si allargueu la vista, podreu veure bona part del Segrià Nord i de la Noguera. No us penseu que és un cim molt alt, només té 387 metres d'alçada, però el fet que s’erigeixi enmig d’una plana, el fa molt més rellevant. 

Sagrat Cor
Foto: Francesc Mayench
Sagrat Cor
Imatge del monument Sagrat Cor

Reconeixereu ràpidament l’indret a distància, perquè al capdamunt del cim hi ha la imatge del Sagrat Cor, un monument fet de formigó, construït el 1966 en un taller d’imatgeria d’Olot. Originàriament, en aquest mateix lloc hi havia una creu però mossèn Antoni Fontova va pensar en substituir-la per un Sagrat Cor més gran amb l’objectiu de protegir Alguaire de mals, plagues, tronades... Val a dir que el Sagrat Cor potser sí que ha protegit Alguaire de mals, però el monument no ha evitat que hi caiguessin alguns llamps un dels quals, fins i tot, va malmetre la imatge.

L’obra va costar 40.000 pessetes de l’època, quantitat que va pagar tot el poble després que es fes una votació popular en què es va decidir aprovar l’actuació. 

 

Sagrat Cor
Escalinata que puja fins al Sagrat Cor

Podeu arribar fins al capdamunt de la Penya del Sagrat Cor amb cotxe però nosaltres us recomanem que feu exercici i hi pugeu per l’escalinata que surt des del carrer Calvari. 

ALGUAIRE

Clot Unilla
Clot de la Unilla un any plujòs

És una població situada al nord de la ciutat de Lleida. Alguaire és coneguda per la seva Fira de la Figa i conserva diversos vestigis del seu passat històric com és la necròpolis de les Roques de So Roig (S. VII-IX)

La població també té un interessant patrimoni natural. En destaquem Lo Clot de la Unilla, un indret amb un alt valor ecològic, situat entre els termes d'Alguaire i d'Almenar. Es tracta d'una zona endorreica, és a dir, una llacuna que en els anys plujosos pot inundar-se i acollir una fauna i flora totalment diferent dels anys que són secs, moment en què s'hi troba plantes i ocells propis de zones estèpiques, molt poc corrents a Catalunya. 

 

Grafit realitzat per l'artista Lily Brik situat als Plans de la Unilla

SITUACIÓ I MÉS INFORMACIÓ

Situació
Per visitar la Penya del Sagrat Cor haureu d'anar fins a la població d'Alguaire, al Segrià. 

Més informació
Ajuntament d'Alguaire

https://www.alguaire.cat/

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

EL PILAR D'ALMENARA
El Far de la plana de l'Urgell
ELS PRESSEGUERS FLORITS
Un mar de color rosa
ENTORN DEL PANTÀ DE RIALB
un nou atractiu turístic
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu