05.12.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
FRUCTUMCAT I LO CARAGOL DE LA SERRA
al programa InnoBaP
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

FRUCTUMCAT I LO CARAGOL DE LA SERRA

seleccionades per al programa InnoBaP

seleccionades per al programa InnoBaP

Pili Garcia i Esther Peiró -
09.08.20 -

FRUCTUMcat (de la Noguera) i Lo Caragol de la Serra (de les Garrigues)
són dues de les cinc
explotacions seleccionades
per al programa InnoBaP
de Benvinguts a Pagès.

El programa InnoBaP dona suport personalitzat, formació i assessorament als pagesos i pageses en matèria d’estratègia comercial i els permetrà presentar els seus productes en esdeveniments promocionals. Les cinc explotacions participants a la propera edició de Benvinguts a Pagès, que comptaran amb aquest ajut, estan ubicades al Montsià (Pommy House), a la Conca de Barberà (Aromis), a les Garrigues (Lo Caragol de la Serra), a la Noguera (FRUCTUMcat) i a Osona (Centre de Manipulació de la Castanya).

Aquesta iniciativa de Prodeca s’emmarca en el projecte interregional europeu MD.net: Dieta Mediterrània. Quan la marca s'apropa a la gentProdeca acompanyarà les formacions personalitzades amb la vocació de de donar eines pràctiques a les empreses catalanes per promoure els productes agroalimentaris arreu, millorar la seva competitivitat i obrir-los les portes a la internacionalització.

Part de la plantació que FRUCTUMcat, una de les empreses seleccionades, té a Castelló de Farfanya


Un dels productes que trobem a l'explotació de la Montse Mangues és la grosella

Una de les empreses escollides, FRUCTUMcat, ja havia estat objecte d'un dels reportatges de L'Oest, que podeu recuperar aquí. Al capdavant d'aquesta empresa hi trobem la Montse Mangues, que representa la quarta generació de pagesos encarregada de portar l'expotació familiar. En aquests moments, els productes que hi cultiva són la vinya, l’olivera, fruits de bosc i cereals. Ho fa a partir d’una agricultura sostenible, amb criteris de producció integrada i en què es mantenen els cicles lunars de la biodinàmica tradicionals de principis de segle XX. 

Aquest any, serà el primer cap de setmana d’octubre quan Benvinguts a Pagès convidarà el públic a redescobrir l’origen dels productes que mengem, viure experiències autèntiques, omplir el rebost, visitar els restaurants que treballen amb productors i productores de proximitat i allotjar-se en establiments rurals. A través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat es pot planificar el cap de setmana de visites i experiències a pagès.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren al projecte la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu