18.06.24
LA XARXA D'INFORMACIÓ POSITIVA
FES-TE DE L'OEST
Intel·ligència Artificial
Made in Lleida
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
SUBSCRIU-T'HI!
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest

EL GRUP SALTÓ, PREMI A LA NIT DE LA ROBÒTICA

Millor projecte de l'any

Millor projecte de l'any

Gemma Peris -
22.10.22 -

Grup Saltó ha rebut el premi “Projecte de l'Any” a la Nit de la Robòtica 2022 pel seu projecte SOM Care. El guardó està organitzat pel Grup de Treball de Robòtica de la Comissió Indústria 4.0, format per tots els Col·legis d’Enginyeria de Catalunya. L’objectiu és reconèixer la contribució dels professionals del sector de la robòtica i les iniciatives i projectes innovadors en l’àmbit tecnològic.

El premi “Projecte de l'Any” es dona a la iniciativa o projecte innovador en qualsevol àmbit de la robòtica, que promogui la implantació de solucions robòtiques al nostre país. 

 

Moment en què el CEO Jaume Saltó recull el premi

La firma Grup Saltó està establerta a Lleida i té una trajectòria de més de vint-i-vuit anys al sector industrial i tecnològic. Un dels seu projectes estrella és el SOM Care, que promou la teleassistència avançada. La seva finalitat és la de millorar la qualitat de vida de la gent gran o amb dependència mitjançant la tecnologia i la robòtica. El projecte es va iniciar el 2019 amb el reconeixement de la Fundació Mobile World Capital al repte “Improving quality of life for elderly (at home) through Technology”.

SOM CARE

GRUP SALTÓ
Un dels Robots SOM Care

SOM Care és una plataforma multirobot i multidispositiu amb la finalitat de portar a terme tasques de seguiment d'hàbits diaris, donar acompanyament als usuaris i avaluar l'estat de salut mitjançant intel·ligència artificial. També és una via de contacte en cas d'emergència amb els familiars o els professionals sociosanitaris. D'altra banda, la plataforma permet sincronitzar dispositius de mesurament mèdic com termòmetres, bàscules, oxímetres o tensiómetres i recopilar dades i generar avisos d'alerta als professionals mèdics.

El projecte va tenir una primera fase en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona amb la participació de deu usuaris i, actualment, s'ha iniciat una segona fase ampliant l'oferta a cent usuaris durant els anys 2022 i 2023.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

AP! LLEIDA
Generant una xarxa de dones emprenedores a les terres de Lleida
CIRCULAR AGRONÒMICS
O com reduir l’impacte dels purins a la mínima expressió
CREBA
Referent en formació i recerca biomèdiques
FES-TE DE L'OEST
Aconsegueix la informació positiva i en exclusiva de L'Oest
Més informació
Disseny: Latipo.cat
_
crossmenu